Čo s opotrebovanou sedacou súpravou, ktorej sa nechcete vzdať?

Sedacia súprava je dominantou každej modernej obývačky. Dôvod je jednoduchý: odkedy vyšli z módy obrovské obývacie steny, sú sedacie súpravy často tými najvýraznejšími prvkami v našich obývačkách.

shutterstock_26322

Nová molitanová výplň prinavráti do vašej obývačky komfortné sedenie

Dobrý výber sedacej súpravy tak nie je dôležitý len z hľadiska komfortu, či už vášho, alebo komfortu vašich návštev, ale oveľa väčší dôraz pri výbere sedacej súpravy kladieme už aj na dizajn. Preto, keď nájdeme dokonalú sedaciu súpravu, ktorá nám vyhovuje z hľadiska komfortu, dizajnu, či praktickosti a po rokoch javí známky opotrebovania, často sa s ňou lúčime len ťažko.

Opotrebovanie sedacej súpravy však nemusí nutne znamenať jej úplný koniec. Pokiaľ to je naozaj kvalitná sedacia súprava, oplatí sa investovať do jej opravy. A nezáleží na tom, či sa jej poškodenie prejavuje tým, že je „vysedená“, alebo ide o poškodenie čalúnenia.

Pokiaľ sú z dlhého používania na vašej sedacej súprave priehlbiny a iné vysedené miesta, nie je nič jednoduchšie ako dať vymeniť molitan, ktorým je sedacia súprava vyplnená. Pri výbere správneho molitanu majte na zreteli nielen komfort, ale aj vlastnosti, ktoré novej molitanovej výplni vašej sedacej súpravy zaručia dlhú životnosť aj pri vysokom zaťažení.

Stačí prečalúniť a sedacia súprava bude vyzerať ako nová

Niekedy je však problém opačný a teda ten, že výplň je ako nová, ale na čalúnení už vidno opotrebovanie. Na pohľad tak vidno, že vaša sedacia súprava už má „niečo“ za sebou. Riešenie? Dajte si ju prečalúniť.

Čalúnenie sedacej súpravy môže byť z rôznych materiálov, z ktorých každý má svoje výhody aj nevýhody. Obľúbená je aj koženka na čalúnenie. Koženková sedacia súprava pridá každej miestnosti na elegancii a navodí luxusnú atmosféru. Naviac je odolná voči oderom a jej údržba je tak jednoduchá, že často vám stačí len navlhčená handrička.

Zdroj obrázka: Autor: urbanSandwich / Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.