Horúčava v spálni

Horúci vzduch, problémy so spánkom, závraty, bolesť hlavy – aj toto sú príznaky toho, že vo vašej spálni je nedýchateľný vzduch. Ako zabrániť prehrievaniu interiérových priestorov a dá sa to vôbec v letných mesiacoch?

 spalna 0617 1200x800

Ranné vetranie

Horúci vzduch budete chcieť odstrániť z interiérových priestorov tým, že otvoríte všetky okná dokorán, a to je veľká chyba. Tým, že slnko je intenzívnejšie ako v ktoromkoľvek inom ročnom období, vzduch, ktorý je vonku, je teplejší ako vo vnútri. Bolo by zbytočné, keby ste vetrali. V konečnom dôsledku by ste si interiér, konkrétne spálňu, prehrievali ešte viac, ako je.
Vetrajte vždy v skorých ranných hodinách, kedy ešte slnko nie je také intenzívne ako v dopoludňajších, resp. popoludňajších hodinách. Cez letné mesiace si pokojne môžete svoje paplóny odložiť a používané obliečky navliecť na deky, poprípade tenké plachty. V letných horúčavách vám poslúžia viac ako hrubé paplóny.

Zastieranie žalúzií

Ráno, hneď potom, ako vyvetráte, zastrite žalúzie proti slnku. Ak máte aj rolety, pokojne použite aj tie. Práve ony dokážu najlepšie ochrániť interiér pred silnými slnečnými lúčmi. Nikdy si nezabudnite zastrieť okná v skorých ranných hodinách, pretože ak si na to spomeniete až po príchode z práce, už nebudete môcť nič spraviť. Jediná možnosť bude zájsť do kúpeľne a dať si sprchu.

Ventilátor – skvelá pomôcka

Pomôcť si môžete aj tým, že si do spálne dáte ventilátor. Ak ale máte v spálni svoje bábätko, na ventilátor rovno zabudnite. Ani tie najhrubšie periny s bavlnenými obliečkami do postieľky by neochránili vaše bábätko.
Ak ale s vami v spálni vaše dieťa nespáva, pred ventilátor vám odporúčame dať misku s kockami ľadu. Miestnosť tak za kratší čas ochladíte o pár stupňov a konečne si budete môcť vydýchnuť. Alebo poriadne sa nadýchnuť? 

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.