Aj malá odchýlka môže spôsobiť katastrofu

V každom odvetví všetko prepočítavame. Bez váh by sme si nevedeli predstaviť svoj život. O tom vedia najmä podnikatelia, ktorí vyrábajú pre konečných spotrebiteľov výrobky, pri ktorých nevyhnutne potrebujú materiál na výrobu odvážiť.

pr 21112016

Väčšina z nás pozná najmä kuchynské váhy. Existujú však aj iné druhy váh, o ktorých si samozrejme ešte povieme. Možno ste ani netušili, že existujú váhy obchodné, laboratórne a plošinové.

Obchodné váhy

Obchodné váhy, ako už so samotného názvu vyplýva, slúžia najmä v obchodných prevádzkach, kde je potrebné konkrétny tovar odvážiť. Obchodné váhy môžete nájsť aj pod názvom ciachované váhy. Dávajte si pozor pri kúpe obchodnej váhy. Obchodné váhy potrebujú mať úradné overenie, ktoré zväčša platí dva roky. Ak ho nemajú, pravdepodobne sa jedná o nekvalitnú obchodnú váhu – napodobneninu tej kvalitnej.

Laboratórne váhy

Obchodné váhy patria do obchodov, ale čo tie laboratórne? Najväčšie využitie majú samozrejme v laboratóriách, kde sa vyžaduje 100% presnosť. Práve preto si dávajte pozor pri výbere – kupujte len od overených predajcov. Viete však, že laboratórne váhy môžete vidieť aj v školách? Sú to analytické váhy, ktoré musia ukazovať správnu váhu. V opačnom prípade by boli nepoužiteľné a čo je horšie, ohrozovali by zdravie každého, kto ich používa a bude používať.

Plošinové váhy

Na plošinových váhach sa vážia veci podstatne ťažšie ako dokážeme udvihnúť. Väčšinou ich máte možnosť uvidieť v skladových priestoroch alebo vo výrobných halách. Aj pri tomto type váh môže malá odchýlka spôsobiť katastrofu.

Ak potrebujete akýkoľvek typ váhy, či už niektorú z týchto spomínaných, alebo úplne iný typ, vyberajte poctivo, pretože ako sme spomínali, aj malá odchýlka môže mať fatálne následky.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.