Soľná lampa

Práve v tomto období, keď máme slnečného svetla menej, nám podvečer spríjemní soľná lampa. Svetlo zo soľnej lampy vydáva mäkké svetlo a vytvára príjemnú atmosféru v miestnosti. Mäkké svetlo pozitívne pôsobí na psychiku človeka.

freepik_salt_lamp

Nie je ostré, je prijateľné pre unavené oči a upokojuje. Práve preto je vhodná do spální, detských izieb alebo tam, kde len leňošíte pri knihe.  Takéto lampy majú širokú škálu teplých farieb, ktoré sú závisle od iných látok. Žlto oranžové odtiene vznikajú vplyvom mangánu a červené prítomnosťou železa. 

Soľné kryštály, ktoré sa uvoľňujú pozitívne pôsobia na našu imunitu, dýchacie cesty a obehový systém. Sú neoddeliteľnou  súčasťou aj terapeutických miestností  a vyznávačov Feng ShuiZapálená soľná lampa pôsobí v miestnosti ako prírodný ionizátor, čím sa zlepšuje kvalita vzduchu. Na druhej strane pôsobí proti negatívnym vplyvom elektrického smogu, ktorý nás naokolo obklopuje. Elektrický smog (monitory, mikrovlná rúra, počítače, TV...) má na svedomí únavu, podráždenosť a iné zdravotné problémy. Práve na týchto miestach môže soľná lampa neutralizovať prostredie. 

Iontová nerovnováha zle pôsobí na naše zdravie. Spôsobená je nadmerným počtom škodlivých kladne nabitých iontov. Okrem lampy existujú aj iné žiariče záporne nabitých kyslíkových iontov, ktoré pomáhajú liečiť astmu, alergie, nespavosť, depresie a iné ochorenia. Ak sa rozhodnete pre soľnú lampu na kahance, jej údržba je veľmi jednoduchá a náklady sú len na sviečky. Ak je znečistená plameňom, stačí ju utrieť vlhkou handričkou a mať na pamäti, že nie je vhodná do vlhkého prostredia.

Zdroj foto: Freepik

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.