Záhradná oáza pohody

Napísal ASKO NÁBYTOK 02. apríl 2023

Chvíle pohody strávené na záhrade alebo terase sú skrátka na nezaplatenie. Začať sa chystať na letnú sezónu môžete už teraz, aby ste si počas jarných slnečných dní mohli užívať krásne počasie a spoločnosť vašich blízkych. 

Inšpirujte sa najnovšími záhradnými trendmi na rok 2023 a vytvorte si vlastnú záhradnú oázu plnú pokoja a pohody.

Ak máte pri dome záhradu alebo z bytu vchádzate na vonkajšiu terasu, tráviť čas vonku sa pri peknom počasí priamo ponúka. Pohodlné sedenie nesmie chýbať, a preto venujte dostatok času jeho výberu. Dnes je naozaj z čoho vyberať – možností je nespočetné množstvo.

Romantický štýl sa vracia

Moderný minimalizmus stále hrá prím, ale do popredia sa dostávajú aj nežné romantické zákutia. Do nich sa hodia záhradné sety s jemnou subtílnou konštrukciou. Ideálny je kovový nábytok s výpletom z umelého ratanu, ktorý je veľmi odolný voči vplyvom počasia.

1_asko_290423

Záhradný set nábytku Lesja, 279,90 €. Set záhradného nábytku Tobago, 179,90

Variabilný nábytok na každú príležitosť

Využívate záhradu alebo terasu pre rodinné oslavy, odpočinok alebo napríklad prácu? Pokiaľ potrebujete, aby sa nábytok prispôsobil vašim potrebám, existujú modely, ktorých jednotlivé elementy môžete rozostavať podľa svojich predstáv. Rohový sedací nábytok Lain môžete preskladať na dve samostatné pohovky či veľkú záhradnú posteľ. Rovnako tak stolík môže plniť funkciu konferenčného alebo môže slúžiť ako odkladací stôl.

2_asko_290423

Set záhradného nábytku Lain, 519,90

V jednoduchosti je krása

Pokiaľ si potrpíte na nadčasový nábytok, zvoľte moderné minimalistické kúsky. Ich veľkým benefitom je to, že ich ľahko zladíte s okolím a aj s architektúrou domu. Ich konštrukcia je najčastejšie kovová alebo sú vyrobené z umelého ratanu, teda sú takmer bezúdržbové a vydržia vám na záhrade dlhé roky.

3_asko_290423

Set záhradného nábytku Stange, 189,90 €. Záhradný stôl Parker, 199,90

Prírodné a rustikálne materiály zostávajú stálicou

Drevo nie je v oblasti záhradného vybavenia žiadnou novinkou. V poslednej dobe sa k tomuto tradičnému materiálu vracia čoraz viac ľudí. A nie je divu. Drevo je veľmi príjemné na dotyk, nehreje ani nechladí a so správnou starostlivosťou vám vydrží roky.

4_asko_290423

Záhradný stôl Malay, 159,90 €. Záhradné kreslo Nassau, 79,90

Osvetlenie a dekorácia vytvorí útulné zákutia

Zábava sa niekedy pretiahne až do večerných hodín, a preto by sme mali naše terasy a záhrady vybaviť aj osvetlením. Veľakrát stačí niekoľko svietidiel, ktoré premenia obyčajné posedenie na kúzelné zákutie. V lete vás možno potrápi poletujúci hmyz, a tak nezabudnite na špeciálne sviečky s vôňou citrónu alebo UV lampy. Priestor zaujímavo doplnia aj štýlové záhradné doplnky a okrasné kvetináče s kvitnúcimi rastlinami.

5_asko_290423

Záhradná citronella, 11,99 €. Kvetináč Moai, 59,90

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.