Ako sa prejavujú problémy s ohrievacím telesom práčky?

Medzi najvyťaženejšie spotrebiče v množstve domácností patrí práčka. Obzvlášť to platí pre domácnosti, v ktorých sú malé deti, keďže tie dokážu práčku naozaj „zamestnať“. A pri takej záťaží sa občas stane, že sa práčka pokazí.

shutterstock_w_pracka22

Niekedy nie je nutná výmena 

Aj keď moderné práčky sa kazia podstatne menej ako ich predchodkyne, stále sa v nich nájdu súčiastky, ktoré vám môžu spôsobiť problémy. Medzi ne patrí aj ohrievacie teleso práčky. Našťastie, nie každý problém s ohrievacím telesom je nutné riešiť tak, že budete zháňať Beko náhradné diely.

Nemožnosť ohriať vodu môže mať aj „jednoduché“ príčiny. Napríklad príliš veľké množstvo pracieho prostriedku, ktoré spôsobí, že ohrievacie teleso bude „plávať“ v pene, čo mu znemožní dostatočne ohrievať vodu. Preto ak vám práčka nezohrieva vodu, skúste najskôr použiť polovičné množstvo pracieho prostriedku.

Problémom môže byť aj vodný kameň na vykurovacom telese. Ako druhú voľbu tak skúste použiť čistiaci prostriedok na vodný kameň. Mimochodom, takýto prostriedok sa odporúča používať ako prevenciu raz za 3 mesiace.

Keď treba, obráťte sa na odborníka

Samozrejme, môže sa stať, že problémom bude aj ohrievacie teleso samotné. Novšie práčky vás na to upozornia chybovým kódom. Dobrou správou je, že nové ohrievacie teleso stojí len zlomok ceny novej práčky.

Problém môže byť aj s termostatom. Ak nesprávne vyhodnotí teplotu vody, nedá správnu informáciu ohrievaciemu telesu a to tak nebude vedieť adekvátne zohriať vodu. Predtým, ako budete objednávať nejaký náhradný diel, urobíte dobre ak si zoženiete odborníka, ktorý bude vedieť definitívne určiť, kde je problém.

Porucha na vykurovacom telese môže spôsobovať aj skrat. To je ešte lepší príklad situácie, kedy je najlepšie zavolať odborníka, v tomto prípade elektrikára. Neodborné zásahy sú v takýchto prípadoch extra nebezpečné.

Zdroj obrázka: Autor: ALPA PROD / Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.