Vnútorná vírivka: na čo myslieť pri jej inštalácii?

Kedy je najlepší čas na kúpu jacuzzi? Čo všetko je potrebné pripraviť pred inštaláciou vírivky v interiéri a je to časovo náročné? To sú len niektoré z otázok, na ktoré by ste mali poznať odpovede skôr, ako dôjde k samotnému namontovaniu vírivky.

swim_spa_hottub

Kroky vedúce k vlastnej vírivke

Vírivka je snom mnohých. Ak ste sa rozhodli, že si ho splníte, potom sa zaiste neviete dočkať chvíľ relaxu v jacuzzi. Hydroterapia má množstvo pozitívnych účinkov na telo i psychiku. Prináša úľavu od bolesti pohybového aparátu, pomáha znižovať úroveň stresu, má priaznivé účinky na zdravie kardiovaskulárneho aparátu, zlepšuje kvalitu spánku a mnoho ďalších.

Chcete si užívať pobyt vo vírivke plnými dúškami, kedykoľvek sa vám zachce? Potom vopred zvážte niekoľko dôležitých aspektov, súvisiacich s výberom a inštaláciou vírivky.

Výber vírivky – ktorá je tá správna a kedy ju kúpiť

Voľba jacuzzi predstavuje nemalú investíciu. Ak si vyberiete správne, počiatočné náklady sa vám rýchlo vrátia v podobe pevnejšieho zdravia i lepšej nálady. Pri hľadaní tej správnej vírivky si ujasnite, čo od nej očakávate, koľkým ľuďom má slúžiť, koľko času ste ochotný venovať jej údržbe a podobne.

V neposlednom rade si posvieťte na výrobcu a autorizovaného predajcu na Slovensku. Čo je dôležité? Zaujímajte sa o portfólio firmy. Zistite si, či poskytuje projektové podklady k stavebnej predpríprave, kompletné odborné poradenstvo a konzultácie, či vám vírivku nainštaluje a sprevádzkuje. Spýtajte sa, ako je to so zaškolením na používanie jacuzzi. Záručný a pozáručný servis by mal byť samozrejmosťou.

Medzi top značky na našom trhu patria vírivky značky Jacuzzi, ktoré majú tradíciu dlhšiu ako 100 rokov. Výbornou voľbou sú aj vírivky USSPA.

Jedným z poznávacích znakov kvalitnej vírivky je vysokoúsporná prevádzka. To znamená, že vírivku si môžete bez problémov kúpiť a používať počas celého roka.

Neviete si vybrať? Každý dobrý autorizovaný importér jacuzzi má k dispozícii showroom a poskytuje osobné konzultácie. Myslite na to, pri výbere vírivky. 

Podmienky pre úspešnú inštaláciu a využívanie vírivky

Výber miesta

Jacuzzi i vírivky USSPA sú určené do interiéru i exteriéru. Najmä väčšie vírivky vyžadujú 380 V prípojku a nevyhnutný je prívod a odtok vody, napríklad formou hadice. Voľný priestor okolo vírivky by mal byť aspoň meter kvôli servisným úkonom. Myslieť treba aj na kvalitné odvetranie priestoru, v ktorom sa vírivka nachádza.

Podklad

Pre úspešnú inštaláciu vírivky v interiéri je podmienkou vodorovný podklad. Kvôli značnej váhe vírivky a objemu vody sa odporúča umiestniť jacuzzi na prízemie. Pokiaľ ju chcete situovať na poschodie či do podkrovia, konzultujte tento krok so špecialistom.

Dodanie vírivky

Pokiaľ má autorizovaný importér vírivku na sklade, inštalácia zvyčajne prebieha do niekoľkých dní. Zapojenie elektroinštalácie, potrebné nastavenia, celkové uvedenie vírivku do chodu, vrátane zaškolenia, trvá spravidla niekoľko hodín.

Záručný a pozáručný servis a poradenstvo

Investícia do vírivky je nemalá, a preto je veľmi dôležité venovať pozornosť záručnému a pozáručnému servisu. Ten je kľúčom ku dlhodobému komfortnému, bezpečnému i ekonomickému využívanie vírivky.

Špičkový predajca poskytuje svojim zákazníkom aj poradenstvo, napríklad  v podobe správnej chemickej úpravy vody, dokúpenia doplnkov a podobne.

Alternatívou vírivky je Swim Spa

Swim Spa od HOTTUB Sauna & Wellness je celoročný bazén s regulovateľným protiprúdom. Plávanie je tak možné proti dvom, štyrom alebo šiestim tryskám. Poskytuje všetko, čo potrebujete pre kvalitné plavecké tréningy počas celého roka. Okrem toho disponuje masážnymi tryskami, určenými pre základnú hydromasáž, ktoré sú umiestnené na bazénových schodoch.

Zdroj foto: HOTTUB

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.