Šťastnejší domov pre psov, mačky a ich majiteľov

IKEA spúšťa predaj kolekcie UTSÅDD, navrhnutú pre domácich miláčikov, ktorá vznikla v spolupráci s veterinármi, odborníkmi na výrobky pre domáce zvieratá a reprezentatívnou vzorkou náročných mačiek a psov, ktoré hodnotili každý jeden výrobok.

1_ikea_utsadd

Táto hravá kolekcia 29 výrobkov vychádza zo skúmania každodenného života, správania a preferencií mačiek a psov v domácnosti. Zameriava sa na štyri rôzne činnosti: jedenie, spánok, hru a ukrytie sa. IKEA chce prostredníctvom kolekcie UTSÅDD zjednodušiť a zlepšiť ľuďom život v domácnosti s domácimi zvieratami nápaditými výrobkami, ktoré sa ľahko čistia, sú odolné voči každodennému používaniu a hodia sa do každej domácnosti. Kolekciu UTSÅDD nájdete v IKEA už začiatkom apríla 2024.

Mačky a psy sú pre mnohých ľudí neoddeliteľnou súčasťou ich života v domácnosti. Čoraz viac rodín sa rozširuje o týchto chlpatých štvornohých členov, ktorí – podobne ako my ľudia – majú tiež svoje potreby. IKEA sa preto rozhodla navrhnúť hravú kolekciu výrobkov, ktoré tieto mačacie, psie aj ľudské potreby naplnia a zároveň budú klásť veľký dôraz na bezpečnosť. Po dvojročnom dobrodružstve zakončenom jednohlasným súhlasom odbornej poroty mačiek a psov je kolekcia UTSÅDD konečne pripravená na svoj debut v domácnostiach milovníkov zvierat po celom svete.

V IKEA považujeme domáce zvieratá za členov rodiny. Chceli sme teda vytvoriť kolekciu výrobkov, ktoré by mačky a psy milovali a ich milujúci majitelia by z nich mali naozaj radosť a vnímali ich ako vkusnú súčasť domácnosti,“ vysvetľuje Julia Rosenberg, dizajnérka výrobkov v IKEA of Sweden AB.

IKEA sa pri navrhovaní kolekcie UTSÅDD zamerala na štyri najčastejšie činnosti, ktorým sa mačky a psy v domácnostiach venujú: jedenie, spánok, hru a skrývanie sa. Práve tieto činnosti majú byť vďaka tejto kolekcii jednoduchšie a príjemnejšie nielen pre zvieratá, ale aj pre ľudí.

  • Farebné misky na žrádlo a obojstranné prestieranie s protišmykovým povrchom pomôžu udržať v domácnosti poriadok, keď je čas na kŕmenie. Misky sú vyrobené z ťažšej keramiky a keď sú položené na protišmykovom prestieraní, zostávajú pekne na svojom mieste. Okrem toho sú dostupné vo viacerých veľkostiach, sú vhodné do umývačky riadu a môžu sa odkladať do chladničky.

3_ikea_utsadd

  • Mäkučká deka a vystlané hniezda poskytnú domácim miláčikom počas spánku potrebné pohodlie a pokoj a navyše pekne zapadnú do domácnosti. Sú dostupné v rôznych veľkostiach, z rôznych materiálov s vodoodpudivými vlastnosťami a dajú sa prať v práčke.
  • Hračky v tvare imbusového kľúča a kosti sú stvorené pre čas hier plný aportovania, hryzenia a hľadania dobrôt. Všetky hračky sú vyrobené z prírodnej gumy a textílie tak, aby boli odolné a vydržali náročné používanie, no zároveň boli šetrné k zubom a ďasnám zvierat.
  • Moderný stan a ratanový domček bude pre mačky dokonale útulným úkrytom, pre majiteľov zasa štýlovým doplnkom v domácnosti. Súčasťou kolekcie UTSÅDD je aj vynovená verzia sortimentu výrobkov LURVIG, ktoré sa pekne hodia do policového dielu KALLAX.

2_ikea_utsadd

Bezpečnosť ako priorita

Vo všetkých fázach vývoja výrobkov z kolekcie UTSÅDD IKEA kádla veľký dôraz na bezpečnosť domácich miláčikov a snažila sa pri tom zohľadniť čo najviac aspektov.

Na základe nášho výskumu, hodnotení predchádzajúcich kolekcií pre domáce zvieratá a pripomienok spolupracujúcich veterinárov a odborníkov na výrobky pre domáce zvieratá sme vytvorili bezpečnostné protokoly a postupy na hodnotenie rizík. Súčasťou týchto protokolov je pravidelné testovanie všetkých výrobkov UTSÅDD na obsah chemických látok, mechanickú odolnosť a fyzickú bezpečnosť”, vysvetľuje Julia Rosenberg.

Navyše, všetky výrobky UTSÅDD majú visačku so symbolmi, ktoré majiteľov zvierat jasne a zrozumiteľne informujú, na čo majú dbať z hľadiska bezpečnosti. Informujú napríklad o tom, že majiteľ by mal na zviera, ktoré používa výrobok, vždy dohliadať, alebo že výrobok treba vyhodiť, ak sa poškodí. „Apelujeme na zákazníkov, aby si visačky o bezpečnom používaní výrobkov UTSÅDD prečítali a riadili sa našimi pokynmi,” uzatvára Julia Rosenberg.

Zdroj foto: IKEA

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.