Čaro vkusných sedacích vakov je skryté v ich praktickosti aj elegancii

Na prvý pohľad kopa polystyrénových guličiek nahádzaná vo vreci, no tento typ sedenia vie zaujímavo prekvapiť. Prečo sú sedacie vaky tak populárne? Prvotný nápad, spríjemniť deťom ich voľný čas, sa veľmi rýchlo preklopil do dizajnérskeho kúska...

adobestock_w_comp_24

... vhodného ako do interiéru, tak aj do exteriéru. Rôzne tvary, veľkosti, výrobný materiál, ale hlavne farba vytvára priestor pre kreativitu bytového či kancelárskeho rozloženia. Vkusný sedací vak je ideálnym riešením takmer v každej situácii.

Plyš či kožušina?

Plyš je síce na údržbu náročnejší, no o to príjemnejší na dotyk, zatiaľ čo vaky z ekokože poskytujú komfort a menej stresu zo zašpinenia, a to hlavne v blízkosti detí. Čo je ale najdôležitejšie, široká farebná paleta poskytuje príležitosť, ako sa s výberom skutočne vyhrať. Neutrálna (napríklad čierna alebo biela) farba, pastelové či zemité tóny obohatia každý typ priestoru. Stačí si len správne vybrať. To platí aj o veľkosti a tvare.

Sedacie vaky podľa veľkosti

Ak je miestnosť dostatočne veľká a priestor nevyužitý, je možné to napraviť vakom v tvare vankúša. Ten je dostatočne mohutný, aby bol vhodný aj pre dve osoby. V opačnom prípade je lepšie zvoliť variant v tvare hrušky, s miestom pre jedného. Je však dôležité podotknúť, že estetika a elegancia posunú latku nahor v každom prípade.

Zamilujú si ich deti aj domáci miláčikovia

Nesmieme zabúdať ani na praktickosť vakov a na ich zdravotné benefity. Ľahko sa prispôsobia tvaru tela, sú bezpečné pre deti. V neposlednom rade, ich vodoodolný exteriérový variant vyrobený z polyesteru, nylonu či kortexínu, nevyvolá paniku ani v daždivom počasí. Malo by to byť všetko? Veru nie, pretože vkusný sedací vak nemusí byť len náhradou kresiel a tvrdých stoličiek. Je viac než isté, že svoju komfortnú zónu si na ich sedacej ploche nájdu aj štyri labky.

Patríte medzi knihomoľov? Vezmite si zo stolíka vašu obľúbenú knihu, usaďte sa a zabudnite na reálny svet.

Zdroj foto: Mat Hayward / Adobestock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.