Čo je vlastne Jacuzzi? Odkiaľ pochádza vírivka.

Jacuzzi je priezvisko jednej úspešnej talianskej rodiny. Jacuzzi je názov spoločnosti, známa po celom svete, ktorá vyrába exkluzívne a luxusné vírivé vane a vírivky. Bola založená v USA a to siedmimi talianskymi bratmi z Casarsa della Delizia v severnom Taliansku. V článku sa o jej úspechoch dozviete viac.  

jacuzzi_pumps

Odkiaľ vírivky vlastne pochádzajú?

Vráťme sa tam, kde to všetko začalo, začiatkom 19. Storočia.
Robotnícka rodina Jacuzzi emigrovala do Spojených štátov z Európy, aby začala svoj život ako rodina na americkej pôde. Rodina sa zamerala z letectva na vodné systémy a čerpadlá v oranžových hájoch Kalifornie. V roku 1925 bratia Jacuzzi začali pôsobiť v poľnohospodárstve, keď vytvorili prvé ponorné čerpadlo, ktorým sa zapísali do histórie.
Táto technológia bola pre rodinu Jacuzzi neskôr prospešná na osobnejšej úrovni. V 50-tych rokoch bola diagnostikovaná reumatoidná artritída u najmladšieho zo siedmich bratov Jacuzzi. Bratia ohromení fyzickou bolesťou, ktorú to malo na ich milovanej osobe a emocionálnou bolesťou, ktorú to malo na ich rodine, sa rozhodli vziať veci do svojich rúk.
Bratia vytvorili prvé ponorné hydromasážne čerpadlo na svete . Prenosná pumpa, ktorá bola umiestnená pod vodou v kúpeli, pôsobila ako hydroterapeutická procedúra, ktorá zmierňovala bolesťa uvľňovala svalové napätie .

Rodina Jacuzzi opäť zaplnila medzeru na trhu a tým sa znova zapísala do svetovej histórie.
Prenosná hydroterapeutická pumpa bola neskôr v roku 1968 posunutá na ďalšiu úroveň. Člen rodiny Roy Jacuzzi, ktorý bol o tejto technológii dobre oboznámený, pracoval v rodinnom podniku už od dospievania. Hydroterapeutickú pumpu použil do prvého integrovaného vírivého kúpeľa na svete známeho ako „Roman“.
Patentované terapeutické trysky, ktoré sú súčasťou modelu Roman, poskytujú pomer vzduchu a vody v pomere 50/50, čo vedie k uzdravujúcemu a relaxačnému zážitku v každej vírivke Jacuzzi. Dokázali vytvoriť celé priemyselné odvetvie a pozitívne ovplyvňovať životy po celom svete.
V 80. a 90. rokoch sa spoločnosť Jacuzzi zamerala na inovácie a pridávanie funkcií ako rôzne vodopády a funkcie na úsporu energie. Vírivky sa stali čoraz viac prenosnými. Boli spojené so záhradnou zábavou a ponúkali sa vo viacerých farbách a štýloch.

Ocenené vírivky Jacuzzi sa predávajú po celom svete. Minulosť tvrdej práce a úspechu sa nakoniec vyplatila. Dokonalý oddych a podporné liečivé procedúry vám rovnako poskytne aj bazén s protiprúdom, či sauny na mieru.

Zdroj fotoa video: JACUZZI® HOTTUB 

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.