Nezabudnite si poistiť svoj majetok. Oplatí sa to.

Váš dom či byt nie je len vaším bývaním, je to váš domov. Na tomto mieste zdieľate veľkú časť svojho života so svojou rodinou a priateľmi, a preto by sme mohli povedať, že práve váš dom či byt je tým najdôležitejším miestom. 

pexels com

V neposlednom rade je vaším majetkom. Mnohí z vás strávia veľké množstvo času zveľaďovaním svojich príbytkov a investujú do kvalitného a krajšieho bývania nemalé peniaze. Preto by ste nemali zabúdať na to, že takýto majetok si treba aj chrániť. Samozrejmosťou by teda malo byť aj poistenie nehnuteľnosti.

Prečo práve poistenie nehnuteľnosti?

S týmto typom neživotného poistenia bude vaša nehnuteľnosť zabezpečená proti živelným pohromám, vlámaniu, poškodeniu stavby či vandalizmu. S platným poistením nehnuteľnosti budete mať v prípade takýchto poistných udalostí nárok na vyplatenie peňažných prostriedkov na odstránenie škôd na majetku. Na Slovensku nie je nič výnimočné, ak nejakú oblasť zasiahne živelná udalosť, vandali poškodia stavbu či oplotenie, alebo šikovní zlodeji vykradnú práve vašu nehnuteľnosť. Napriek tomu je však poistenie nehnuteľnosti podceňované a často prehliadané. Pritom chráni jednu z najhodnejších častí vášho majetku – vaše bývanie.

O tom, že mať poistenú nehnuteľnosť je dôležité, netreba pochybovať. Ďalšou výhodou je, že tento typ poistenia si môžete uzatvoriť aj online. Vďaka online porovnávacej kalkulačke vám celý proces zaberie len pár minút, no v budúcnosti sa vám môže naozaj vyplatiť. Online porovnávacia kalkulačka vám vygeneruje porovnanie všetkých dostupných ponúk poistenia, ktoré sú zoradené od najlacnejšej po najdrahšiu. Veľmi pohodlne a jednoducho si tak vyberiete tú ponuku, ktorá najviac zodpovedá vašim požiadavkám a uzatvoríte si poistenie aj výhodným spôsobom. 

Myslite aj na poistenie domácnosti!

S poistením nehnuteľnosti chránite váš dom alebo byt. Poistiť však môžete aj vašu domácnosť a chrániť tak všetko, čo vám patrí. Poistenie domácnosti sa vzťahuje na hnuteľný majetok, teda na všetko, čo tvorí interiér vašej nehnuteľnosti. Takto si môžete poistiť rôzne predmety a hnuteľné veci, či už je to nábytok, koberce, šatstvo, cennosti, ale napríklad aj knihy a hračky. Skrátka poistiť si môžete čokoľvek, čo má pre vás nejakú hodnotu.

Poistenie domu a domácnostichráni vašu domácnosť aj vtedy, keď odídete na dovolenku. Mnohých dovolenkárov už čakalo po návrate nepríjemné prekvapenie či už po vyčíňaní prírodného živla alebo vandala. Často sa stalo, že poškodená nebola len omietka či strecha, ale aj interiér domu, nábytok a domáce spotrebiče. Takýmto škodám v mnohých prípadoch ťažko zabránite, môžete sa však vyhnúť výdavkom spojeným s náhradou poškodených vecí. Preto radšej stavte na istotu a poistite si nielen váš dom alebo byt, ale aj vašu domácnosť. Nikdy neviete, kedy sa vám to bude hodiť.

Zdroj obrázka: pexels.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.