Zopár skvelých spôsobov, ako si zútulniť obývačku

Obývačka je miestnosť, v ktorej prijímame návštevy, stretávame sa s rodinou, pozeráme obľúbené televízne programy a predovšetkým venujeme sa ako rodina sami sebe. Ak chcete ešte toto leto obývačku zútulniť, dodať jej svieži dych, poradíme vám zopár spôsobov.

dizajn byt 1200x800

Viac menších vankúšikov

Obývačka, ale najmä sedacia súprava v obývačke, vás po rokoch môže prestať baviť. Skúste si preto pravidelne dokupovať menšie vankúšiky, ktoré inak nudnú sedaciu súpravu dokonale oživia. Ak však nechcete mať obývaciu izbu zbytočne preplnenú takýmito vankúšikmi, pokojne si namiesto vankúšikov dokupujte len obliečky na vankúše. Odporúčame vám obliečky najmä v prírodných farbách a s prírodnými vzormi.

Presvetlenie priestoru

Zútulniť obývacie priestory dokážete aj pomerne jednoduchým spôsobom, a to presvetlením. Dlhé záclony vymeňte za krátke. Poumývajte okná a do miestnosti dajte viac dizajnových lámp, ktoré osvetlia každučký kúsok obývačky. Zopár lámp dajte najmä k sedačke a ku konferenčnému stolíku. Nič nepokazíte ani tým, keď zopár lámp osvetlí stenu, konkrétne veľké nástenné obrazy.

Nádych prírody

Obývacie izby dokážu oživiť aj prírodné doplnky. Skúste si namiesto tapiet dať drevený obklad na steny. Budete sa cítiť, ako by ste boli v luxusnom horskom hoteli. Ak netúžite po drevenom obklade, kúpte si konferenčný stolík vyrobený z masívneho dreva. Namiesto drevotrieskovej obývacej zostavy vyberajte zostavu z kvalitného pevného dreva. Prírodnými prvkami v obývačke, ale aj v celom byte nič nepokazíte.

Menej je niekedy viac

Obývačka je izba, v ktorej výhradne prijímate návštevy, preto sa snažte dbať aj o to, aby obrazy, ktoré chcete mať v obývačke, mali zaujímavé rámy na obrazy. Obývačku zbytočne neprepĺňajte zbytočnosťami a radšej stavte na minimalizmus.

1 Komentár

  • Komentár Ella %PM, %15 %662 %2018 %14:%apr napísal Ella

    menšie vankúšiky sú super a mne s aveľmi páčia aj farebné obrazy v jendoduchých rámoch a k nim príjmný farebný mäkkučký koberec, ktorý zaujme na pohľad a dostane na dotyk :D ja mam teraz cervenooranzovotyrkysovy kusok z jutexu a je perfektný hlavne ked dojdem zo sprchy a som uzimena, tak don len supnem nožky :)

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.