Chýba vám energia?

Cítite sa v práci či doma unavene? Poobzerajte sa či máte dostatok svetla. Denné svetlo je najprirodzenejším zdrojom energie, nehovoriac o slnečných lúčoch, ktorých je v zimnom období nedostatok...

freepik_tired_w_2024

Svetlo obsahuje krátkovlnné modré svetlo, na ktoré je náš organizmus veľmi citlivý. Ak svetla nemáte dostatok, urobte si krátku prestávku a prejdite sa rezkým krokom po vonku.

Keď už ste vonku a stále máte energetický deficit, pomôcť vám môže hlboké dýchanie. Môžete pasívne zhlboka dýchať, ale účinnejší spôsob  „nabitia“ je fyzická námaha. Zľahka si pobehnite alebo použite miesto výťahu schody.

Nenechajte sa terorizovať technickými prostriedkami, medzi ktoré patrí mobil a email. Stres, ktorý negatívne vplýva na náš život z nás vyčerpáva energiu. Vyčleňte si svoj deň na pracovný a oddychový, čo znamená, že sa nenecháte obmedzovať pracovným mobilom a skúste sa ho naučiť vypínať.

Keď budete mať čas iba pre seba, uvidíte, že aj vaše myšlienky sa zrovnajú a nájdete si čas na ich pretriedenie. Hovorí sa tomu meditácia, ale tí ktorí s ňou nemajú skúsenosti či sa z osobných dôvod tomuto termínu vyhýbajú, môžu to pokladať za súčasť psychohygieny. Postačí aj udržanie určitého obrazu vo svojej mysli na nejakú dobu; pritom veľmi zhlboka dýchať v desaťminútových intervaloch a pocítite sami prísun energie.

Zdravý spánok lieči, to je stará známa vec, platí to ako na deti tak aj na dospelých. Aby ste dobre spali, je potrebné mať vhodnú atmosféru, myseľ nezaťaženú problémami, prípadne doznievajúcou hádkou. Vypnite mobil, poriadne si vyvetrajte miestnosť aby ste mali skôr chlad ako teplo, zatiahnite závesy a všetky rušivé svetelné displeje, aby vás nič nerozptyľovalo.

Na záver jeden tip, vhodne zvolená relaxačná hudba vám dopomôže k ľahšiemu spánku.

Zdroj foto: Freepik

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.