Liek na “kocovinu”

Hoci latinské slovo veisalgia nám zvyčajne nič nehovorí, so skutočným javom, ktorý sa za ním ukrýva mala väčšina z nás určite osobnú skúsenosť.


Aspoň raz v živote. Ide totiž o stav ktorý poznáme pod ľudovým názvom "kocovina"  alebo "opica". Príjemné pocity, ktoré zažívame večer vo veselej spoločnosti idú ruka v ruke s bezstarostnou konzumáciou alkoholických nápojov. O to horšie bývajú ranné prebudenia. Cítime sa, akoby nás doslova prešiel parný valec. Bolesť hlavy, sčervenanie pokožky na tvári, žalúdočná nevoľnosť, nespavosť, triaška a celkový pocit fyzickej a psychickej únavy nás nútia ležať v posteli, ak máme to šťastie a nemusíme ísť do práce.

Vedecký výskum

Medzi ľuďmi kolujú rôzne "zaručené" recepty ako sa s opicou popasovať. Výskumný tím Jeffa Wiesa z Americkej Lekárskej Asociácie prináša do tohto problému svetlo vedy. Jeho štúdia prichádza s pozoruhodným záverom, že látky obsiahnuté v plode Opuncie figovej (lat. Opuncia ficus-indica), kaktusu pôvodom z Mexika, majú pozitívny vplyv na zmiernenie symptómov spojených s nadmerným požitím alkoholu. Na tomto základe bola vyvinutá tableta 2KC. Ide o zmes vitamínu C a výťažku zmieneného kaktusu. Ako je známe alkohol výrazne znižuje hladinu vitamínu C. Ten prispieva k správnej látkovej výmene dôležitej pre tvorbu energie a k zníženiu vyčerpania a únavy. Hrá aj dôležitú úlohu pri podpore správneho fungovania nervového a imunitného systému. Opuncia figová ovplyvňuje C-reaktívny proteín v krvnej plazme, ktorého hladina sa zvyšuje pri zápale spôsobenom nečistotami obsiahnutými v alkoholických nápojoch.


Obnoví sily

Extrakt z Opuncie znižuje jeho úroveň až o 40 %. 2KC znižuje následky nadmernej konzumácie alkoholu, urýchľuje vyplavovanie jeho toxických produktov a pomáha obnoviť fyzickú silu organizmu. Zložky obsiahnuté v tablete pôsobia preventívne proti produkcii a ukladaniu produktov rozkladu alkoholu, ak sa užije už počas konzumácie alkoholu. Má tiež antioxidačné vlastnosti. Doporučuje sa užiť 2 až 3 tablety 2KC počas a na druhý deň po požití alkoholu. Maximálna odporúčaná denná dávka je 6 tabliet. Je potrebné zdôrazniť, že tableta priamo neznižuje promile alkoholu v krvi. Užívanie tohto výživového doplnku nie je vhodné pre deti, tehotné a dojčiace ženy. http://www.pilulka24.sk/2kc-tbl-6



1 Komentár

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.