Chystáte si lekárničku na dovolenku? Na TOTO určite nezabudnite!

Leto a dovolenky už cítiť vo vzduchu a ak už máte vybratú destináciu, hotel aj pláž, je čas sa zamyslieť, čo si okrem krému na opaľovanie zbalíte do dovolenkovej lekárničky! Priznajme si, nikto na dovolenku nacestuje s tým, že tam bude chorý alebo bude mať nejaké zdravotné ťažkosti.

freepik_first_aid_23

Ale život to niekedy vymyslí inak a šťastie praje pripraveným.

Na lekárničku myslite vopred

Prípravu lekárničky a nákup liekov či zdravotníckych pomôcok si nenechávajte na poslednú chvíľu. Mnohé lieky a prípravky majú dostatočne dlhú minimálnu spotrebu, čiže sa vám nič nepokazí. Tesne pred cestou budete mať na starosti úplne iné veci. A už vôbec sa nespoliehajte na nákup obľúbených liekov v zahraničí. Určite sa to dá, ale je to zbytočná komplikácia, ktorej sa chcete na dovolenke vyhnúť. Lieky majú v zahraničí väčšinou iné názvy, iné podmienky na predpis, takže je dobré, ak pri ich prípadnom nákupe viete aktívnu látku v latinčine.

Komplexná príprava na boj proti hnačke!

Základom každej dobrej cestovnej lekárničky by mal byť efektívny a komplexný prípravok proti hnačke. A tu je dobré spozornieť. Väčšina prípravkov sľubuje účinok do niekoľkých minút, ale vedzte, že len „zazátkujete fľašu s bublinkami“. Prejavy vám možno na chvíľu ustúpia, ale zápal v čreve ostáva. Hnačka sa vráti a možno v horšej podobe. Nezabúdajte, že regenerácia zapáleného čreva, potrebuje svoj čas. Dôležité je vyriešiť tento zdravotný problém komplexne, čo zvládne zdravotnícka pomôcka Tasectan. Tasectan v boji proti hnačke:

  • zastaví prejavy hnačky, čiže riedku a vodnatú stolicu,
  • vyrieši príčinu hnačky, čiže neutralizuje zápal čreva,
  • zabráni pôvodcom hnačky napr. vírusu, baktérii a podobne uchytiť sa a množiť v čreve.

freepik_wc_boy

Riešením je črevo vyliečiť a ochrániť

Komplexné pôsobenie zdravotníckej pomôcky Tasectan prebieha vďaka unikátnemu spojeniu tanínu a želatíny (tanát želatíny), ktorý neutralizuje zápal, zabraňuje usídleniu patogénov na sliznici čreva a chráni črevo vytvorením špeciálneho ochranného filmu. Vrstva je pritom priedušná, čiže Tasectan môžete bezpečne užívať spolu s inými liekmi, napríklad liekmi na srdce, proti bolesti, antibiotikami, či antikoncepciou. Zdravotnícku pomôcku Tasectan môžu užívať všetky vekové skupiny vrátane tých najmenších. Viac informácií nájdete na www.tasectan.sk.

tasectan_krabicky_23

Na čo ešte nezabudnúť

Pri cestovaní lietadlom platí pre lieky v tekutej forme výnimka, čiže môžete v príručnej batožine prevážať aj viac ako 100 ml lieku.  Ak si ju však chcete uplatniť, tekuté lieky a sirupy prepravujte v originálnom balení. Keďže neexistuje univerzálna teplota pre batožinový priestor lietadla, lieky prevážajte radšej v príručnej batožine.

Krátky obsah dovolenkovej lekárničky:

  • lieky užívané denne/pravidelne vrátane zdravotníckych pomôcok
  • lieky proti bolesti (hlavy, hrdla, pri menštruácii a pod.) a na zníženie horúčky
  • lieky na tráviace problémy a nevoľnosti (pri cestovaní)
  • pomôcky na ošetrenie zranení
  • prípravky na opaľovanie, po opaľovaní, na prípadné spálenie pokožky
  • kvapky do nosa a očí
  • lieky a pomôcky proti alergii (štipnutie hmyzom a pod.)
  • kontaktné šošovky a roztok na kontaktné šošovky
  • detské verzie liekov, ak cestujete s deťmi

Ak bývate z cestovania v strese, pribaľte si aj upokojujúce lieky. Ak cestujete na dlhšie, zídu sa vám aj základné vitamíny a minerály, ktoré vás udržia v dobrej kondícii. Šťastnú cestu bez hnačky vám želá Tasectan!

Zdroj foto: Freepik

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.