Všeobecný liek na vyčerpanosť

Hektické stresujúce situácie, s ktorými sa dennodenne stretávame, či už v práci, alebo v súkromí, na nás výrazne vplývajú. Tým, že si to neuvedomujeme, prakticky vôbec nepomáhame svojmu organizmu. 

woman 30517 1200x800

Ak sa cítite neustále vyčerpane, bez energie a máte pocit, ako by po vás prešlo stádo koní, nechajte si poradiť.

Ostré bolesti hlavy, stuhnutá krčná chrbtica, nechutenstvo – aj toto sú príznaky únavy, vyčerpanosti. Nesnažte sa ignorovať prvé príznaky únavy a aj keby sa na vás valí množstvo roboty, povedzte rázne nie a oddýchnite si. Ak svoj organizmus neuposlúchnete, časom prídu oveľa väčšie problémy, z ktorých sa tak ľahko nedostanete.

Spánok a horúci regeneračný kúpeľ

Za azda najlepší liek na vyčerpanosť môžeme určiť spánok. Mnohí z nás si však nedoprajú dostatok spánku. Chodia správať neskoro a skoro vstávajú. Skúste sa naučiť chodievať spávať a vstávať v rovnakom čase. Spočiatku to bude pre vás ťažké, najmä ak ste chodievali spávať v neskorých nočných hodinách. Určite si však časom zvyknete, resp. vaše telo si zvykne. Odstráňte všetky rušivé predmety, vyhýbajte sa sociálnym sieťam v podvečerných hodinách a doprajte svojmu organizmu oddych, aký si zaslúži. Odporúčame vám predtým, ako pôjdete spať, dať si relaxačný kúpeľ. Konkrétne levanduľové mydlo a všetky kozmetické prípravky z levandule uvoľňujú stuhnuté svalstvo a navodzujú príjemný, uvoľňujúci pocit.

Pohyb

Možno sa vám to bude zvláštne, ale aj pohyb je skvelý liek na vyčerpanosť. Najmä ak pociťujete stereotyp, nehýbete sa, je nutné do svojho denného harmonogramu zahrnúť akýkoľvek šport alebo turistiku. Skúste beh, kúpte si bicykel, kolieskové korčule, poprípade cvičte plank. Vďaka vhodnej športovej aktivite svoje telo naštartujete, ale aj prirodzene unavíte. Nebudete mať tak problém so spánkom a vaše telo sa zregeneruje. Vezmite si to z tejto stránky. Napríklad chcete, aby vaše vlasy vyzerali zdravšie. Pochopiteľne ako prvé vezmete do rúk argánový olej na vlasy a nanesiete ho na vlhké vlasy. O argánovom oleji na vlasy je známe, že pomáha pri lámavosti a udržiava vlasy zdravé. Ak chcete, aby ste nebývali vyčerpaní a neustále ovplyvňovaní stresom, musíte sa hýbať, musíte chodiť na vzduch a hlavne musíte si dopriať dostatok spánku.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.