Poznáte Bowenovú masáž

Je tlaková masáž, ktorá pomáha vrátiť organizmus do rovnováhy v dôsledku zlého držania tela, nedostatku pohybu či úrazu. Táto technika je veľmi šetrná umožňuje telu aktivizovať jeho prirodzené regeneračné a hojivé mechanizmy.

freepik_massage_1023

O masáži...

Základom techniky sú špeciálne jemné pohyby, ktoré terapeut vykonáva ukazovákmi, prostredníkmi alebo palcami. Pri masáži sa vyvinie jemný tlak a približne po dvoch sekundách sa tlak uvoľní. Vždy po niekoľkých pohyboch nasleduje dvojminútová prestávka, ktorá je súčasťou celého ošetrenia. Telo lepšie spracuje vyslané signály. Pohyby sa vykonávajú na presne určených bodoch ľudského tela v určitom poradí a sériách, ktoré sa nazývajú procedúry.

Tieto procedúry môžu byť na spodnej časti tela, hornej časti chrbta, zadnej strane stehenných svalov a pod. Jemné masážne pohyby uľavia ľuďom s bolesťami chrbta a krku, zastavia bolesti hlavy a zníži bolesti kĺbov. Metóda sa využíva aj pri bolestiach bedrovej chrbtice, kolien; stuhnutých ramenách, artritíde. Pomáha pri alergiách, astme a depresii. Technika nevyžaduje priamy kontakt s kožou a nepoužívajú sa emulzie a oleje.Vo všeobecnosti je Bownova masáž veľmi jemná a relaxačná a znižuje všetky typy bolesti zmierňuje psychické problémy a odbúrava stres.

Objaviteľom a priekopníkom tlakovej masáže bol austrálsky osteopat Tomas A. Bowen(1916 – 1982), ktorý bol masérsky samouk. Možným impulzom pre objav tlakovej masáže mohlo byť jeho stretnutie so známym masérom, fyzioterapeutom a chiropraktikom Erniem Sandresom. V roku 1952 si otvoril kliniku a behom roku 1975 sa stal austrálskou liečiteľskou legendou. Mal šesť asistentov, ktorý mu ju pomáhali viesť. Po smrti Tomasa A. Bowena, jeden z nich Oswald Rench začal vyučovať túto metódu a tak sa rozšírila okrem Austrálie aj do Severnej Ameriky, Veľkej Británie a Európy.

Zdroj foto: Freepik

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.