Zlepšite si črevnú mikroflóru s Active Flora DUO

Napísal Simona Klérková 23. január 2024

Cestovanie, užívanie antibiotík, zmena stravy alebo prostredia - v takýchto situáciách je vhodné doplniť či obnoviť množstvo prospešných baktérií v tráviacom trakte. Zdravá črevná mikroflóra je totiž základom pre šťastný život. 

shutterstock_mikrobion

Základné údaje

Črevná mikroflóra vykazuje veľkú metabolickú aktivitu, ktorá je porovnateľná s aktivitou pečene, čo je najaktívnejší orgán ľudského tela. Flóra tráviaceho traktu je tvorená mikroorganizmami, ktoré sú neoddeliteľnou súčasťou organizmu.

Mikróby sú v určitej rovnováhe medzi sebou a vo vzťahu k organizmu. Porušenie tejto rovnováhy môže viesť k ochoreniu alebo spolupôsobiť pri vzniku ochorenia. V mikroflóre sú obsiahnuté aj potenciálne patogénne mikroorganizmy.

Osídlenie tráviaceho traktu sa mení v priebehu života človeka. Novorodenec nemá v tráviacom trakte žiadne mikroorganizmy a postupne dochádza k jeho osídľovaniu. Hlavným prínosom vyváženej črevnej mikroflóry pre hostiteľa je rezistencia (odolnosť) voči kolonizácii.Ide o významný ochranný mechanizmus mikroflóry pred prichádzajúcimi potenciálne patogénnymi mikróbmi, ktorý je založený na tom, že baktérie:

- súťažia o miesto na črevnej sliznici
-ovplyvňujú črevnú bariéru a črevnú peristaltiku
-súťažia o výživu (prebiotiká)
-ovplyvňujú črevnú i celkovú imunitu
-vytvárajú antimikrobiálne látky
-znižujú pH

Črevná mikroflóra napomáha tráveniu a získavaniu energie z potravinových zložiek, ktoré sa nestrávia v dôsledku produkcie mastných kyselín s krátkym reťazcom. Faktory, ktoré narušujú črevnú mikroflóru: antibiotiká, cestovanie autom, či lietadlom, stres (fyzický i psychický), lieky, počasie, patogény, diéty a starnutie

Prebiotiká sú neživé nestráviteľné zložky potravy
- pozitívne ovplyvňujú fyziologickú mikroflóru tráviaceho traktu
- selektívne podporujú rast bifidobaktérií a laktobacilov

Podporiť ju môžete zdravým životným štýlom, kvalitnou vyváženou stravou, ale aj užívaním kombinácií dvoch kmeňov prospešných baktérií a prebiotika s dvojakým účinkom Active Flora DUO. Ide o doplnok stravy bez alergénov (mliečnej bielkoviny a laktózy), konzervačných látok, umelých farbív, či sacharózy. V dennej dávke obsahuje 14 miliárd baktérií mliečneho kvasenia. Prípravok obnovuje zdravú črevnú mikroflóru doplnením individuálneho mikrobiálneho prostredia. Tento doplnok stravy vo forme kapsúl je možné užívať súbežne s antibiotikami bez časového odstupu a je vhodný aj pre tehotné a dojčiace ženy, aj pre deti od 3 rokov. Kapsulu môžete otvoriť, obsah vysypať do vody alebo rozmiešať do polotuhého jedla.

active_flora_duo_24

Doplnok stravy Active Flora DUO 10 kapsúl kúpite za odporúčanú cenu 6,72 eur a Active Flora DUO 30 kapsúl za odporúčanú cenu 13,27 eur v každej dobrej lekárni a na www.activeflora.sk

Ilustrčné foto: Shutterstock

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.