Pozor na chyby pri chudnutí!

Opäť sa chystáte schudnúť tých pár nadbytočných kíl našetrených počas posledného obdobia? Poradíme vám, ako sa vyvarovať zlých návykov pri zhadzovaní prebytočných kilogramov.

vaha_cm_nohy

1. Ak sa chcete vyhnúť začarovanému kruhu v chudnutí, vyvarujte sa rýchlemu úbytku hmotnosti. Najprirodzenejšie a najzdravšie je, keď chudnete jeden kilogram za týždeň.

2. Predpokladom, pre úspešné chudnutie je vnútorne presvedčenie a trpezlivosť. Čím pomalšie budete chudnúť, tým je to lepšie, pretože sa nebudete toľko obmedzovať v jedle.

3. Vyhýbajte sa nebezpečným potravinám ako je napríklad čokoláda...Jedzte jedlá v malých porciách a podľa možnosti nízkotučné a nič sa nestane, keď 5x denne. Posledné jedlo si skúste zaradiť do jedálnička do 18 hodiny. Pokúste sa prestať sladiť,v prípade že sa neviete vzdať cukru, nahraďte ho na umelým sladidlom.

4. Jar, leto a jeseň nám ponúkajú zdravú čerstvú zeleninu, neváhajte a každý deň si zaraďte zeleninové jedlá surové alebo dusené. Doplňte si jedálniček aj o multivitamíny, ktoré obsahujú L – karnitin, ktorý je dobrý pri spaľovaní tukov.

5. V neposlednom rade by ste mali aspoň tri krát týždenne cvičiť! Stačí 1/2 hodina denne, pretože práve pohyb je veľmi dôležitý pri odbúravaní hmotnosti.

Psychická vyrovnanosť a odhodlanie je prvým krokom k úspechu. Preto neprepadajte panike, nemyslite si, že vaše chudnutie je stredobodom sveta.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.