Ako zatočiť so zápachom v jazierku či septiku?

Trápi vás zápach z domáceho jazierka či dokonca septiku? Napraviť túto situáciu môžete aj ekologickým spôsobom. Bývať v rodinnom dome so sebou prináša množstvo povinností či skrytých nástrah.

shutterstock_280423

Ľudia z bytoviek zrejme nepoznajú, čo je to bojovať so zápachom napríklad zo septiku či jazierka. Môže za to zvyškový kal a organický odpad.

Baktérie do jazierka ako ekologický pomocník

Jazierko vie mimoriadne oživiť každú záhradu či pozemok. Pamätajte však na to, že sa o neho treba špecificky starať. Veľkým strašiakom je zápach, ktorý môže poriadne otráviť váš život či dobrý pocit z návštevy. Je však možné ho eliminovať aj určitým ekologickým spôsobom? Odpoveď je áno! Baktérie do jazierka od Mr. Bacteria sú ekologickým bio-enzymatickým výrobkom slúžiacim na likvidovanie zápachu a organických zlúčenín. Dnes si ich môžete zadovážiť aj za účelom kontinuálneho čistenia rybníčkov či spomenutých jazierok. Rybníčky tak budú bez zakalenia a siníc a záhradné jazierko dostatočne čisté. K dispozícii máte viacero prostriedkov, ktoré môžete využiť v konkrétnych ročných obdobiam. Pomáhajú napríklad aj pri zvýšení odolnosti rýb proti ochoreniam, zabránia rastu rias, znížiť zakalenie na dne a vo vodnom stĺpci či udržať biologickú rovnováhu.

Zápach zo septiku naznačuje problém

Položili ste si otázku, prečo vlastne zapácha septik? Pravdepodobne niečo nefunguje správne, inak by ste smrad nemali nikdy cítiť. Páchnutie je spôsobené existenciou plynov v systéme, teda hlavne oxidu uhličitého, metánu a sírovodíka. Problémom je príliš kyslá úroveň pH, čo mikroorganizmom zabraňuje rozložiť sa na organické hmoty. Pomôcť môžu baktérie do septiku. Tie ho udržia optimálne funkčný, dopomôžu k spomenutému rozkladu usadenín či organických nečistôt a nechajú zabudnúť na nepríjemný zápach. V prípade prostriedku Mr. Bacteria No.1 ide o pomoc počas celého roka, pri Mr. Bacteria No. 7 sa bavíme o prostriedku určenom na zimné ošetrenie.

Zdroj obrázku: Yoshi.Yu / Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.