Zahráte si vo voľnom čase hracie automaty?

Dnešné časy ponúkajú nespočetné množstvo možností na zábavu. Typy aktivít sa dajú deliť rôzne, pričom k jednej zo základných klasifikácii patrí rozdelenie na: fyzické a elektronické. Do oboch oblastí patria aj hracie automaty, ktoré stále stoja v kamenných prevádzkach, ale nájdeme ich aj v online prostredí.

fotky_foto_automat

Na svete už 130 rokov

Práve tento rok priniesol jubilejné 130. narodeniny hracieho automatu. Za jeho zrodom stála v roku 1891 firma Sittman & Pitt, ktorá skonštruovala mechanický prístroj. Ten do chodu uvádzal pohyb páky. Hrací automat v prevedení, v akom ho teraz poznáme, však vytvoril niekto iný. Bol to Charles August Fey a to o tri roky neskôr. Jeho automat s názvom Liberty Bell obsahoval tri valce.

Na nich sa pretáčalo len päť symbolov: zvon, konská podkova, srdce, diamant a pika. Výherných kombinácií nebolo veľa, takže automat Charlesa Feya zvládol aj automatické vyplácanie výhier. Liberty Bell začal časom získavať na popularite, vďaka čomu jeho vynálezca až nestíhal pokrývať dopyt.

Ďalším míľnikom v histórii automatov bol rok 1963, keď sa hráčom predviedol stroj Money Honey. Ten bol plne elektromechanický, čím odštartoval novú etapu týchto prístrojov. O 13 rokov neskôr došlo k ďalšej modernizácii. V lasvegaskom hoteli Hilton sa objavil prvý video slot. Vývoj však pokračoval stále ďalej, čoho výsledkom je dnešné umiestnenie automatov na internete.

Ako hrať automaty

Ovládanie týchto zábavných strojov je v podstate veľmi jednoduché. V základe len stačí vložiť peniaze, stlačiť tlačidlo na pohyb valcov a čakať, či sa na vás usmeje šťastie. Keď však nahliadneme pod pokrievku tejto zjednodušenej verzie, objavíme napríklad zmenu výšky stávok.

Počas hry sa vám môže sprístupniť aj gamble funkcia: červená - čierna, vďaka ktorej môžete znásobiť vašu výhru, alebo prísť o všetko, čo ste v danom točení získali. Najčastejšie musíte kliknúť na predpokladanú farbu karty, ktorá je pred odhalením zakrytá.

K radám ako hrať patrí aj využívanie "hot" automatov. To znamená, že skúsite šťastie na tých strojoch, ktoré v danej chvíli často vyplácajú výhry. Aby ste sa zabehli v hraní automatov, určite vám odporúčame skúsiť najprv hranie zdarma. To je dostupné v internetových kasínach.

Fungovanie výherných línií

Keď už poznáte ovládanie hracieho automatu, môžeme sa zamerať na fungovanie výherných línií. Ich nastavenie totiž rozhoduje o tom či vyhráte alebo nie. Najklasickejšie výherné línie sú v rade vedľa seba. Pri najbežnejších trojvalcových hrách je výherná línia presne v strede. Na to, aby vás prístroj odmenil, potrebujete predpísaný počet rovnakých symbolov vo výhernej línii, ktoré môže nahradiť aj žolík.

Vo väčšine moderných hier práve on prináša do hry ozvláštnenie, keďže neraz odomyká nové bonusy alebo ďalšie pretočenia. Výherné línie sa na komplexnejších automatoch môžu počítať aj diagonálne, sprava doľava, alebo vo výnimočných prípadoch (po získaní vybraného špeciálneho symbolu) ani nemusia tvoriť súvislú líniu. Všetko je vždy presne dané v hernom pláne, prípadne v informáciách v úvodnom menu.

Hranie zdarma

Na internete sú mnohými hráčmi vyhľadávané hracie automaty zdarma. A to nie preto, aby ste na nich za nulový vklad niečo získali. Na to neslúžia. Ich cieľom je poskytnúť dostatočný testovací priestor pre všetkých, ktorí si chcú hru vopred vyskúšať.

Špeciálna funkcia je dostupná predovšetkým v online priestore, čo sa tiež podpísalo pod jej popularitu. Hra v režime - zdarma, funguje úplne rovnako, avšak od kasína v nej dostanete fiktívny virtuálny kredit. Ten potom môžete využívať na hranie. Zvyčajne býva štedrý, takže si môžete vyskúšať aj vklady za vyššie sumy.

Progresívne jackpoty

Aj online hry disponujú progresívnymi jackpotmi, ktoré priniesli to pravé korenie pri ich hraní. Čím dlhšie jackpot nikto nevyhráva, tým vyššiu hodnotu získava. Progresívne jackpoty bývajú na Slovensku často členené do troch kategórií. V tej prvej sa odmena pohybuje v stovkách eur, pričom tento jackpot padá najčastejšie. Na druhej úrovni sa už nachádzajú tisícky eur, ale aj nižšia frekvencia výhry. V tretej cenovej skupine môžu hráči siahnuť aj na desaťtisíce, ale len v tom prípade, keď sa na nich usmeje poriadna dávka šťastia.

Registračné odmeny

Trh s online kasínami na Slovensku v súčasnosti napreduje, čo sa odzrkadľuje na kvalite služieb a tiež vybavení miestnych virtuálnych herní. Jednotlivé prevádzky sa priam "pretekajú" v tom, ktorá ponúkne hráčom niečo viac. Bežným býva vstupný bonus, ktorý sa pohybuje v tisícoch eur. Okrem toho však môžu klienti získať free spiny za registráciu, alebo žetóny na stolové hry. Keďže tie najlepšie slovenské online kasína sú prepojené so stávkovými kanceláriami, môžu byť bonusy kombinovateľné aj s tipovacou sekciou danej spoločnosti.

Zodpovedné hranie

Svet zábavy s hazardnými hrami vie byť veľmi atraktívny, nablýskaný a plný peňazí. Ako rýchlo ich však viete získať, tak rýchlo ich môžete aj stratiť. A v tom tkvie nebezpečenstvo hazardu. Každý, kto siahne po hraní automatov by mal myslieť na niekoľko bezpečnostných zásad. V prvom rade si hráč potrebujete ujasniť, že hranie automatov je len zábava.

V žiadnom prípade ho nemôže vnímať ako zdroj peňazí a zárobku. Gamblerstvo je choroba, pred ktorou sa treba mať na pozore. Počas hrania dbajte na prestávky, nikdy si na automaty nepožičiavajte a v prípade toho najhoršieho sa nebojte vyhľadať pomoc. Bezplatná linka pomoci je stále k dispozícii.

Foto: ©hobbit_art/Fotky&Foto

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.