Pripravte sa na zimu: Dámske zimné bundy by mali mať aj šmrnc!

Zimná sezóna sa nezadržateľne blíži a s ňou aj nákupy oblečenia, ktoré vás ochráni pred mrazom či nepríjemným vetrom. Vybrať si kvalitnú zimnú bundu nie je len tak.

0612 2016

V dobrom obchode vám síce poradia, no ak budete pripravení, môžete nájsť ešte čosi lepšie.

Kam v nej budete chodiť?
Pochopiteľne, je rozdiel, či si kupujete bundu do práce alebo v nej chcete zdolávať kopce snehu. Dámske zimné bundy, ktoré budete nosiť na akékoľvek športovanie, by určite mali byť nepremokavé, odolné voči snehu a vetru a zároveň priedušné. Musí vás dostatočne zahriať, no nemala by byť veľmi ťažká, lebo pohyb vo viac vážiacej bunde nie je veru radosť.

Určite by nemali chýbať otvory na odvetrávanie či vrecká so zipsom na uskladnenie drobných a nutných vecí. Kapucňa je na športovanie vhodná, no ak máte radšej čiapky, nebudete ju potrebovať. Outdoorové bundy sa často vyrábajú s odnímateľnou kapucňou, ktorú odzipsujete a odložíte.

Na lyžovačku je veľmi praktické, ak bunda má aj bedrový pás. Budete zaň vďačný práve vtedy, keď spadnete do snehu. Tento pás totiž dokáže zabrániť tomu, aby sa vám kúsky snehu či ľadu dostali pod bundu.

Na prechádzky sú vhodné perové bundy
Do mesta a na prechádzky sú vhodnejšie také bundy, v ktorých vám bude naozaj teplo, napríklad s perovou výplňou. Výhodou je, že vtedy nemusíte byť príliš pohybliví, takže si môžete dovoliť aj hrubší materiál. Možnosťou sú aj štýlové kabátiky, pod ktoré ale zvyčajne potrebujete ešte jednu vrstvu navyše, aby ste zbytočne neprechladli.

Dámske zimné bundy musia spĺňať čosi viac
Hoci aj ženám ide v prvom rade o to, aby sa v chladnom počasí cítili komfortne, kladú veľký dôraz aj na to, ako v danom oblečení vyzerajú. Dámske zimné bundy by teda mali spĺňať aj kritérium vzhľadu. Nezáleží na tom, či ste športový alebo elegantný typ. V každom z nich sa dá nájsť práve taká bunda, ktorá vám bude svedčať. Treba len skúšať a pomôže, ak si na “jazdu” za zimnou bundou vezmete aj spolujazdca, ktorý vám spoľahlivo poradí.

Foto: Bigstockphoto

1 Komentár

  • Komentár Anka24 %AM, %17 %377 %2017 %08:%apr napísal Anka24

    V extrénmnych podmienkach neexistuje kompromis, keď ti tvoje oblečenie vypovie životnosť.A preto si treba vybrať značky ,ktoré používajú len vysoko kvalitné materiály, ktoré zodpovedajú európskym normám a ktorých kvalita a vlastnosti sú overené certifikátom . Dôraz je kladený najmä na dôkladné spracovanie podľa jasne definovaných a overených výrobných postupov, čo zaručuje dlhú životnosť a dlhodobé zachovanie funkčných vlastností a parametrov.A my ženy si potrpíme aj na vzhľad.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.