100 Slovákov získa Sixtínsku kaplnku v mierke 1:1

Napísal Milan Buno 17. august 2016

Na Slovensko príde najdrahšia kniha v našej histórii. A získať ju bude môcť rovná stovka Slovákov – v predpredaji sa objavilo unikátne vydanie knihy s názvom Sixtínska kaplnka.

Z celosvetovo limitovanej edície 1999 kusov je pre slovenský trh určených iba 100 kusov, pričom cena 3-zväzkového diela je 12.500 EUR, v predpredaji 8.500 EUR. A záujem v prvých dňoch od spustenia predpredaja hovorí, že to zdá sa nie je privysoká suma za také originálne dielo!

"Kto nevidel Sixtínsku kaplnku, nemôže mať predstavu o tom, čo dokáže jeden človek," napísal pred vyše dvesto rokmi slávny nemecký spisovateľ Johann Wolfgang Goethe. Už stáročia priťahuje Sixtínska kaplnka záujem ľudí z celého sveta. Jej rozmery sú neuveriteľné – dĺžka viac ako 40 metrov, šírka 13 metrov a výška 20 metrov. Aj preto si bežný návštevník nedokáže úplne vychutnať toto majstrovské dielo.
Teraz vyjde jedinečná limitovaná edícia 3 kníh Sixtínska kaplnka. Ide o exkluzívne fotografické spracovanie celej kaplnky v mierke 1:1, reprodukcie diel majú rozmery 43,5 x 61 cm a celkovo vážia knihy takmer 30 kíl.
K trom unikátnym knihám dostanú Slováci exkluzívny dar: súkromnú skupinovú prehliadku Sixtínskej kaplnky mimo otváracích hodín s odborným výkladom zástupcu vatikánskeho múzea.

Keďže ide o naozaj jedinečnú zberateľskú sériu, jej cena nie je pre každého – 8500 eur v predpredaji. No podľa záujmu na www.luxusnakniznica.sk, kde si možno pozrieť čísla objednaných kníh, je už 40 kusov predaných a ďalších 20 výtlačkov rezervovaných. Pritom pre Slovensko je určených len 100 kusov a oficiálny predpredaj sa začal len pred pár dňami.
Kúpou tejto trojzväzkovej publikácie do 15. septembra 2016 získava zákazník ešte jeden unikát: možnosť zápisu do celosvetového zoznamu majiteľov knižného diela Sixtínska kaplnka. Menný zoznam bude vygravírovaný na posledných stranách tretieho zväzku. Takže vaše meno sa môže ocitnúť v limitovanom počte tejto unikátnej knihy, ktorých 1999 kusov sa dostane do celého sveta.

Fotografické snímky Sixtínskej kaplnky robili experti pomerne dlho špeciálnou laserovou technikou pomocou zdokonaleného prístrojového vybavenia.
Výzdoba Sixtínskej kaplnky vo Vatikáne je dielo Michelangela Buonarrotiho a ďalších významných umelcov talianskej renesancie.

Na 1 200 štvorcových metroch fresiek Michelangelo vlastnými silami a gigantickým výkonom zobrazil Stvorenie sveta a Posledný súd.
Každá kniha obsahuje 254 plnofarebných strán a autor textu je súčasný riaditeľ Vatikánskych múzeí a profesor Antonio Paolucci. Zväzky limitovanej edície obsahujú tri časti: Posledný súd, Strop – Stvorenie sveta a Fresky z 15. storočia – maľby na južnej, severnej a západnej stene.
Vďaka tomuto dielu možno uvidieť Sixtínsku kaplnku, ako ju nevidel žiadny bežný návštevník, a kedykoľvek sa k nej otvorením knihy vrátiť, píše sa na špeciálnom portáli Luxusná knižnica.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.