Bola Pamela Anderson len krásna sexica, alebo je v nej čosi viac?

Napísal Milan Buno, knižný publicista 30. september 2023

Blond sexi imidž Pamely Andersonovej bol v 90. rokoch všadeprítomný. Objavili ju na tribúnach počas kanadského futbalového zápasu a rýchlo sa stala superhviezdou. Keď jej hviezda stúpala, ocitla sa na vrchole éry, keď sa taktika paparazzov zameriavala hlavne na zničenie imidžu a sebaúcty človeka.

kniha_300923

Pamela sa po prvýkrát delí o svoj skutočný životný príbeh: príbeh dievčaťa z malého mesta, ktoré sa zapletie do vlastného sna. Práve vyšli jej memoáre S láskou, Pamela.

Pamela Anderson stratila v istej chvíli kontrolu nad vlastným príbehom, média jej neprestajne ubližovali a mala strach z toho, ako verejnosť vníma, kým je a kým nie je.

Ako som mohla očakávať, že ma niekto bude milovať dosť na to, aby mi napriek toľkým vrstvám nazrel až do duše? Nik nepoznal viac než obraz, ktorý sa vyslal do sveta. Nech som sa snažila akokoľvek, bol silnejší než ja a vždy vyhral. Môj život odštartoval bezo mňa. Bol povrchný a materialistický. Žartovala som, že moje prsia majú vlastnú kariéru a ja sa s nimi iba veziem.

Znášala to však všetko s gráciou, našla útočisko vo svojej láske k umeniu a literatúre a stala sa z nej oddaná matka a aktivistka. Prostredníctvom svojej Nadácie Pamely Andersonovej bojuje za prípady, ktoré sú jej srdcu blízke, vrátane ochrany oceánov a dažďových pralesov, zraniteľných skupín ľudí a zvierat. Predovšetkým je však matkou synov Brandona Thomasa Leeho a Dylana Jaggera Leeho, čo malo prednosť pred všetkým a bolo, a dosiaľ je, najväčším zdrojom jej hrdosti.

Memoáre S láskou, Pamela vás možno prekvapia svojou otvorenosťou a autentickosťou. Väčšina z nás vnímala Pamelu ako sexicu s veľkými prsami, ktorá pobehovala po pláži v seriáli Baywatch....ale pri čítaní zistíte, že je oveľa viac. Veľmi prirodzená, láskavá, zábavná a vie trefne okomentovať rôzne situácie. Drží sa svojich hodnôt, má zásady a postupne sa z nej stala zrelá žena, ktorá vie, kde jej jej miesto.

Spomína napríklad aj na to, ako si dala robiť plastické operácie...ktoré časom trpko oľutovala.

V posilňovni v sídle Playboya som súhlasila, že si dám zväčšiť prsia tak ako ostatné dievčatá, a potom som roky znášala nepríjemnú pozornosť, na ktorú som nebola pripravená. Objavili sa komplikácie a neočakávané zranenia, ktoré viedli k ďalším operáciám. Bol to krutý cyklus. Predtým som bola so svojím výzorom spokojná. Niekto mi raz povedal, že s operáciami sa spája paradox. Keď sa zahrávaš s matkou prírodou, možno niečo získaš, no vždy aj niečo stratíš. Rozumiem, že niekedy to za to stojí alebo je to nevyhnutné. V mojom prípade to nevyhnutné naozaj nebolo. Bolo to neuvážené a plytké rozhodnutie. Nepremyslené. Súčasť môjho šarmu.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.