Nová séria detských ilustrovaných kníh o výnimočných osobnostiach

Zoznám sa s výnimočnými ľuďmi a ich nevšednými osudmi. Či už ide o dizajnérov, umelcov či vedcov, všetci dosiahli úžasné úspechy, hoci na začiatku bol každý z nich len malé dieťa s veľkými snami. Prinášame životné príbehy o jednom mužovi a troch ženách...

Malí ľudia, veľké sny

David Attenborough - Maria Isabel Sanchez Vegara

O knihe...
Ako malý chlapec bol David zberateľom fosílií a rastlín. Jeho veľká láska k živým veciam ho doviedla k vede a odhodlanie priblížiť zázraky prírody všetkým ľuďom zas k povolaniu dokumentaristu. Davidovi sa podarilo zmeniť pohľad ľudí na našu planétu. Na konci knihy nájdeš skutočné fotografie Davida a fakty z jeho života.

slovart_270822_1

Anna Franková - Maria Isabel Sanchez Vegara

O knihe...
Anna Franková sa narodila v Nemecku. Keď vypukla druhá svetová vojna, celá jej rodina sa musela skryť v tajnej miestnosti otcovej firmy v Amsterdame. Tu vznikol Annin denník, v ktorom písala o svojej viere v dobro ľudstva a nádeji na mier. Po skončení vojny sa jej zápisky dostali do rúk čitateľov z celého sveta, a tak sa stala jednou z najdôležitejších autoriek 20. storočia. Na konci knihy nájdeš skutočné fotografie Anny a fakty z jej života.

Frida Kahlo - Maria Isabel Sanchez Vegara

O knihe...
Frida Kahlo prežila v mladosti hrozivú nehodu autobusu, ktorá ju poznačila na celý život. Nemohla chodiť a tak začala v posteli maľovať. Jej autoportréty zobrazovali bolesť a zúfalstvo, ale aj životnú vášeň a intuíciu, ktoré ju poháňali vpred. Vďaka svojim obrazom sa stala najznámejšou umelkyňou 20. storočia. Na konci knihy nájdeš skutočné fotografie Fridy a fakty z jej života.

slovart_270822_2

Marie Curie - Maria Isabel Sanchez Vegara

O knihe...
Keď bola Marie Curie mladá, štúdium na univerzite jej ako žene zakázali. Napriek tomu sa stala vedkyňou uznávanou na celom svete. Za objav rádia a polónia, ktorý významne pomohol v boji proti rakovine, získala Nobelovu cenu za fyziku. Na konci knihy nájdeš skutočné fotografie Marie a fakty z jej života.

Zdroj foto: Slovart

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.