Historický román o géniovi renesancie

V Taliansku spisovateľa Mattea Strukula prezývajú Dumas 2.0 a aj vo svojom románe Kacír Michelangelo, ktorý práve vychádza vo Vydavateľstve SLOVART, dokazuje svoje majstrovstvo písania historickej beletrie.

V knihe Kacír Michelangelo sledujeme príbeh jedného z najgeniálnejších umelcov všetkých čias. Michelangelo má 67 rokov a musí dokončiť náhrobok pápeža Júliusa II. Umelec sa však ocitol v hľadáčiku inkvizície: jeho priateľstvo s krásnou Vittoriou Colonnou neušlo pozornosti. Tú ženu dal sledovať hlavný inkvizítor, aby odhalil miesto, kde sa stretáva sekta Spirituáli, ktorá hlása návrat ku kresťanskej čistote v meste, kde je predávanie odpustkov na dennom poriadku.

Matteo Strukul pochádza z Padovy. Vyštudoval právnickú fakultu a získal doktorát z medzinárodného európskeho práva. Písaniu sa venuje od roku 2011 a jeho najznámejším dielom je séria o slávnom rode Mediciovcov, ktorá má tri časti. V slovenskom jazyku vyšiel aj román o slávnom zvodcovi: Casanova. Sonáta zlomených sŕdc. Všetky jeho knihy vyšli vo Vydavateľstve SLOVART v preklade Márie Štefánkovej.

„Príbeh nabitý konšpiráciami a zradou.“ - La Repubblica

„Vyrovnaná dávka reality a fikcie, ktorá vás núti čítať ďalej a ďalej. Čitateľ sa doslova prenesie k Michelangelovi domov. Čitateľský zážitok.“ - Il Giornale

„Krehká ľudskosť toskánskeho génia, ktorý vedel premeniť umenie na rebéliu. Strukul nám predstavuje renesanciu ako najnapínavejšie obdobie histórie.“ - Vanity Fair

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.