Tipy, ako si užiť slnečné počasie na terase a záhradke

Jar je v plnom prúde a krásne počasie nás láka na trávenie voľného času vonku. Pokiaľ si ho chcete užiť na maximum, vybavte záhradu moderným nábytkom, ktorý vonkajší priestor pekne zvelebí a akumulátorového náradia peciálne navrhnutý pre majiteľov menších záhrad. 

Aké trendy tento rok ovládnu naše terasy či záhrady?

Andrea Čučka, interiérová dizajnérka spolupracujúca so spoločnosťou ASKO – NÁBYTOK prezrádza, že trendom posledných rokov je odľahčený nábytok z kovu, umelého ratanu alebo plastu v zemitých odtieňoch, ktoré splývajú so záhradou.

Na záhradný nábytok máme trochu iné požiadavky ako na vybavenie interiéru. Preto je potrebné sa najskôr zamyslieť nad tým, na čo chcete vonkajší priestor primárne využívať. Chcete jedálenský kút, do ktorého sa zmestí celá rodina? Alebo sa tešíte skôr na relax a pohodu na čerstvom vzduchu? Podľa toho potom výber smerujte do kategórie jedálenských setov, lounge nábytku alebo k záhradným ležadlám. Ak máte dostatok priestoru, môžete sa v širokej ponuke ASKO – NÁBYTOK poobzerať po väčších zostavách, ktoré vám dokážu ponúknuť komfort ako doma. Veľmi obľúbené sú aj závesné kreslá alebo hojdačky.

Variabilita aj zemité tóny vládnu tohtoročnej sezóne

Pre tento rok je veľkým trendom práve variabilita, na ktorú sa výrobcovia zameriavajú najmä pri lounge nábytku. Ten vám umožní nielen odpočinok, ale často je možné jednotlivé moduly poskladať do menších zostáv, hrať sa s umiestnením stola či rozložením polstrov. Čo sa týka materiálov, už niekoľko rokov dominuje záhradám predovšetkým kovový nábytok, umelý ratan alebo plast, a to v zemitých tónoch, ktoré ASKO – NÁBYTOK taktiež ponúka. Tieto materiály sú navyše takmer bezúdržbové. Ak chcete, aby vám vydržali mnoho sezón, je lepšie ich na zimu uskladniť do záhradného domčeka alebo pod plachtu.

Osobité kúzlo a veľkú nadčasovosť má aj teakový nábytok. Ten však vyžaduje trochu viac pozornosti v podobe špeciálnych prípravkov proti vlhkosti. Jeho prirodzená krása za to ale stojí. V akomkoľvek priestore sú potom finálnou čerešničkou na torte dekorácie. Andrea Čučka o nich hovorí: „Ja mám vždy veľmi rada živé kvety aj na stole. Nesmú chýbať ani textilné dekorácie, ktoré posedenie príjemne osviežia.“

Na záhradu aj na balkón

Pri balkónoch sa väčšinou musíme vysporiadať s oveľa obmedzenejším priestorom, minimalizmus im preto vyložene pristane. „Na balkón je lepšie siahnuť po subtílnych vzdušných a takmer neviditeľných kúskoch,“ dopĺňa Andrea Čučka. Dekorácie, kvety alebo osvetlenie je kvôli úspore miesta lepšie zavesiť na steny, zábradlia či strop balkóna. Vďaka týmto detailom bude balkón pôsobiť útulne a príjemne, ale pritom sa v ňom nebudete cítiť stiesnene. Skvelým variantom je aj skladací stolík a stoličky, ktoré v prípade potreby jednoducho dáte bokom.

Závesné hojdacie kreslo Izeda

Závesné hojdacie kreslo Izeda bude vašim najobľúbenejším miestom na záhrade či vonkajšej terase. Robustná kovová konštrukcia sa postará o stabilitu a mäkké vankúše a podhlavník zase o pohodlie. Pri sedení v kresle si budete pripadať ako v oáze pokoja. Dostupná je verzia v čiernej alebo hnedej farbe.

1_asko_24424

Záhradné kreslo a lavice Alford

Chcete mať na záhrade moderné posedenie v zemitých odtieňoch? Potom je záhradný nábytok Alford tou pravou voľbou. Vybrať si môžete buď z klasickej čiernej, alebo jemnejšej béžovej varianty. S kresielkom je možné ľahko manipulovať vďaka ľahkému kovovému telu a konštrukcii z umelého ratanu. Ten navyše skvele odoláva rozmarom počasia.

2_asko_24424

Cena kresielka je 49.90 €. 

3_asko_24424

Cena  lavice je 79,99 € a je dostupná aj v čiernej verzii.

Vonkajší stol Alford

Obdĺžnikový záhradný stôl Alford o veľkosti 150 x 90 cm bude skvele dopĺňať kresielka, lavice alebo stoličky z toho istého modelového radu. Určite oceníte jeho stabilnú, ale ľahkú konštrukciu, ktorá je docielená použitím kovu a umelého ratanu. Jedálenskú plochu vyplňujú plastové profily v dizajne dreva. Na výber je čierna alebo béžová farba. Stôl stojí 179.90 €.

Majitelia menších záhrad, zbystrite! Husqvarna uvádza na trh nový rad akumulátorových nástrojov Aspire™

Švédska spoločnosť Husqvarna predstavila nový rad inteligentného akumulátorového náradia Aspire™, ktorý je špeciálne navrhnutý pre majiteľov menších záhrad. Štartovacia výbava pre nenáročných užívateľov, ktorí chcú mať všetky základné nástroje pre dokonalú starostlivosť o záhradu vždy po ruke, sa skladá z robotickej kosačky, kosačky s pojazdom, vyžínača, nožníc na živý plot, fúkača a prerezávacej píly. Tie prekvapia nielen prémiovým dizajnom v elegantnej čiernej farbe, ale aj jednoduchým použitím a kompaktným skladovaním, ideálnym pre obmedzený úložný priestor. Aspire je zároveň prvou vlajkovou loďou Husqvarny, pri ktorej môžu spotrebitelia používať rovnaký akumulátor a nabíjačku bez ohľadu na výrobcu v rámci svetovej aliancie POWER FOR ALL.

husquarna_aspire_24424

Menšie, ľahšie a skladnejšie

Aj keď sa séria Aspire™ dočkala nového, osviežujúceho dizajnu, neprišla o vysokú kvalitu, za ktorou stojí know-how aj dlhoročné skúsenosti Husqvarny, popredného svetového výrobcu v oblasti záhradnej techniky. Napriek svojej ľahkej konštrukcii a kompaktným rozmerom tieto nástroje prekvapia výkonným a súčasne tichým chodom aj ergonomickou rukoväťou s mäkkými držadlami, vďaka ktorým s nimi pohodlne zvládnete akúkoľvek úlohu.

A ktoré produkty sú súčasťou radu Aspire?

●      Robotická kosačka Husqvarna Automower® Aspire R4

●      Akumulátorový vyžínač Husqvarna Aspire T28-P4A

●      Akumulátorová prerezávacia píla Husqvarna Aspire PE5-P4A

●      Akumulátorové nožnice na živý plot Husqvarna Aspire H50-P4A

●      Akumulátorový fúkač Husqvarna Aspire B8X-P4A

●      Akumulátorová kosačka na trávu Husqvarna Aspire LC34-P4A

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.