Spoznajte Bibione, stálicu severného Jadranu

Jedná sa o najznámejšie letovisko Talianska. Každoročne sem vycestuje veľa turistov, ktorí ho milujú, nedajú naň dopustiť a pravidelne sa sem vracajú. A nie je sa čomu diviť, Bibione je miesto, ktoré prekypuje životom. Nachádza sa tu mnoho diskoték, reštaurácií, barov, herní alebo detských ihrísk. 

Na druhú stranu je tu i veľa pokojných štvrtí plných zelene, kde si užijete ničím nerušenú dovolenku. Nájdu sa však i takí, ktorí majú k tomuto letovisku výhrady. Odvažujeme sa však tvrdiť, že mnohí z nich majú spomienky z mladosti, ktoré ich od tohto, teraz už veľmi moderného a skvele vybaveného letoviska odradili. Je to veľká škoda, pretože dnes má Bibione úplne novú tvár.

Ideálna dovolenková destinácia pre deti

Bibione je bezpochyby jednotkou pre rodinnú dovolenku. Veľkou výhodou je pomerne krátka vzdialenosť do cieľa. Cestu pohodlne zvládnete i s najmenšími deťmi a v neočakávaných prípadoch jednoducho sadnete do auta a môžete byť za pár hodín naspäť doma. Piesočná pláž je široká, s jemným pieskom a veľmi pozvoľným vstupom do mora, čo je pre deti ideálne. A toľko piesku! Bibione je najväčšie pieskovisko na svete. Pri večernej prechádzke si rozhodne nenechajte ujsť návštevu lunaparku, ktorou potešíte nielen deti, ale užijete si ju i vy, obzvlášť ak patríte k milovníkom adrenalínu.

Široké možnosti ubytovania i zábavy

V Bibione si môžete vyberať z naozaj pestrej škály ubytovacích zariadení. Od jednoduchých apartmánov, cez villaggia s bazénmi,  až po komfortné rezidencie. Všetko máte na dosah ruky, nakoľko väčšina ubytovaní sa nachádza v blízkosti promenády s obchodmi, reštauráciami a kaviarňami. Nemusíte sa báť, že na dovolenke v Taliansku vypadnete z kondície. 

Bibione je jedno veľké športovisko. Tenisové kurty, plážový volejbal, prechádzky na koni, cyklistika, programy na pláži ako aerobik, tanec a pilates zaistia, že si každý nájde to svoje. Pozdĺž pobrežia vedú cyklotrasy ponorené v zeleni borovicových lesov, ktoré priamo nabádajú k prechádzke na bicykli alebo k behu. Milovníci starostlivosti o telo ocenia miestne kúpele, kde si môžu užívať bazény, sauny, turecké kúpele, bahenné zábaly a mnoho ďalších služieb.

Dovolenku si tu užijú i vaši štvornohí miláčikovia

Na okraji centrálnej časti Bibione Spiaggia sa nachádza najlepšia a najväčšia psia pláž na severnom Jadrane. Pláž je dlhá 1,5 km a psím maznáčikom ponúka úžasný komfort. Je rozdelená do dvoch častí – s plážovým servisom a voľná časť. Pri zakúpení plážového servisu dostanete vlastné ležadlo pre psíka, misku s čerstvou vodou, slnečník nebo iglu, ktoré vás i psíka uchráni pred slniečkom. Vášho miláčika môžete osviežiť pod sprchou alebo mu kúpiť kopček psej zmrzliny. Na bezpečie štvornohých kamarátov dohliada veterinár. V Taliansku sa nachádza viac podobných miest, ktoré k dovolenke so psom priamo nabádajú.

Bibione Spiaggia, Lido del Sole nebo Pineda?

Každá časť je iná. Spiaggia je centrálna a najrušnejšia časť letoviska.  Ak máte radi akčnú dovolenku a chcete mať všetko po ruke, bude to tu pre vás to pravé. Lido del Sole je nová a pritom naozaj útulná časť Bibione. Je ideálnou voľbou pre tých, ktorí chcú bývať v pokojnejšej časti a zároveň v dosahu všetkých lákadiel Bibione. 

Do centra Spiaggia je to príjemná dvadsaťminútová prechádzka po promenáde, ktorá vedie pozdĺž pláže. Západná časť Pineda je vhodná pre oddychovú dovolenku v pokojnej borovicovej oáze. Naozaj širokú ponuku ubytovaní  vo všetkých zmieňovaných častiach Bibione nájdete na stránkach cestovnej kancelárie Ludor, ktorá sa na Taliansko priamo špecializuje.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.