5 najlepších krajín na návštevu v septembri autom

Septembrové cestovanie má svoje čaro. Letné horúčavy začínajú ustupovať a tak nás mierny, príjemné podnebie pozýva k objavovaniu nových miest a kultúr. Ak plánujete cestovať vlastným autom, už vopred by ste si mali vyskladať podrobný cestovateľský plán.

freepik_car_man_923

Myslieť by ste však mali aj na platné PZP a cestovné poistenie, ktoré vám počas spoznávania nových krajín poskytne potrebnú ochranu.

Leto sa každý rok nesie v znamení cestovateľského ošiaľu. Ak sa však chcete vyhnúť extrémne preplneným plážam a neznesiteľným horúčavám, pokojne si na svoje cestovateľské zážitky počkajte až do septembra. Aj tento rok ukázal, že septembrové počasie môže byť viac než príjemné, a že je na cestovanie autom akostvorené. Ešte pred cestou si však nezabudnite skontrolovať platnosť svojho PZP, rovnako ako aj cestovné poistenie, pretože bez nich by sa vaša dovolenka mohla zmeniť na vcelku nepríjemný zážitok. Ak máte problém vybrať si cieľové miesto, poradíme vám. Toto je top päť krajín, ktoré sú v septembri skutočne nádherné!

1. Taliansko

Taliansko je v septembri výnimočné. Turisti z krajiny pomaly odchádzajú, čo vám umožňuje dosýta si vychutnať pamiatky, pláže a nádherné vidiecke oblasti. Okrem Ríma a Florencie tu nájdete množstvo malých, zabudnutých mestečiek a malebných pláží, v ktorých nájdu svoje čaro všetci milovníci cestovania. Výhodou je aj relatívne malá vzdialenosť, vďaka ktorej budete raz-dva v cieľovej destinácii. Ešte pred cestou si však nezabudnite uzatvoriť cestovné poistenie a PZP kvôlizabezpečeniu seba aj svojho auta.

2. Chorvátsko

Chorvátsko je už dlhé roky obľúbenou destináciou Slovákov a Sloveniek. Svoje čaro má však nielen počas leta, ale aj v septembri, kedy je tunajšie počasie a klíma mimoriadne príjemná. Krásne pobrežie, jasné more a malebné mestá ponúkajú vynikajúce cestovateľské zážitky, preto je škoda usadiť sa len na jednom mieste. Jedinečné čaro sa ukrýva aj v presúvaní sa z miesta na miesto, ktoré vám umožní sústrediť sa na objavovanie krás tejto pôsobivej a impozantnej krajiny.

3. Grécko

Septembrová návšteva Grécka zaručuje nielen pokojnejšie pláže, ale aj príjemnejšie teploty. Menej turistov vám umožní v pokoji navštevovať antické pamiatky a pôsobivé ostrovy, vďaka čomu si odtiaľto odnesiete dokonale autentický zážitok. Nižší počet turistov vám okrem toho umožní lepšie spoznávať aj miestnu gastronómiu, preto sa rozhodne nevyhýbajte žiadnym tunajším špecialitám.

4. Portugalsko

Od Lisabonu až po Algarve ponúka Portugalsko jeden nesmierne fascinujúci a autentický zážitok! Ide o krajinu s bohatou históriou, kultúrou a výnimočným jedlom. Počas jeho návštevy sa môžete len tak túlať romantickým pobrežím Atlantiku, alebo sa kochať malebnosťou tunajších mestečiek s fascinujúcou atmosférou. Ak sa vám podarí zatúlať sa na správne miesta, užijete si okrem histórie a bohatej kultúry aj nespútanú zábavu a s veľkou pravdepodobnosťou spoznáte aj niekoľko domácich. Aby ste však toto všetko mohli absolvovať bez zbytočného stresu a starostí, nezabudnite si ešte pred cestou vybaviť online poistenie. Cestovné poistenie online vybavíte za niekoľko sekúnd a stáť vás bude len pár eur, ochrana, akú vám však v prípade potreby dokáže poskytnúť, je naozaj na nezaplatenie.

5. Nórsko

Okrem cestovania do krajín, ktoré sú bližšie pri rovníku, urobíte dobre, ak sa pre zmenu vyberiete aj smerom na sever. Čo by ste napríklad povedali na samotné Nórsko? Táto krajina prináša neuveriteľnú krásu prírody, kde vám malebné fjordy, zelené lúky a nádherné vodopády dajú milión dôvodov na objavovanie. Tak čo, dáte mu šancu?

Septembrové cestovanie autom môže byť neuveriteľne obohacujúcim zážitkom. S dobrou prípravou a správnym poistením si môžete bezstarostne užívať krásy ktorejkoľvek z týchto krajín nielen letecky, ale aj vlastným autom.

Zdroj foto: Freepik

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.