Paprikový lalok s hríbmi

Zima si žiada nové a zaujímavé recepty, ktoré pohladia naše chuťové poháriky. Jedným z nich je aj varený paprikový lalok s hríbmi podávaný na chrumkavej bagete. 

Počas jesene a nájdete v našich lesoch najväčšie množstvo rôznych foriem a farieb húb. Je to aj ich obdobie rozmnožovania. Počas zimy končí jeden cyklus, zároveň sa vytvára základ toho budúceho. Po celom lese sú roztrúsené výtrusy, ktoré musia prezimovať.

mecom_paprikovy_lalok19

RECEPT:

INGREDIENCIE na 2 až 4 porcie:
Varený paprikový lalok Mecom
bageta
250 g hnedých šampiňónov
2 konáriky tymiánu
soľ
1 šalotka
50 ml bieleho vína

Na nátierku:
4 červené papriky
2 strúčiky cesnaku
olivový olej
1 ČL červenej mletej papriky
1 ČL rasce
šťava z pol citróna
hrsť vlašských orechov
cca 1 – 2 PL strúhanky

Postup nie je náročný a príprava vám zaberie len 20 minút.
Šampiňóny si nakrájate na menšie kúsky. V panvici si na oleji opražíte nadrobno nakrájanú šalotku. Pridáme šampiňóny, tymián a dosolíme. Šampiňóny počas varenia podlejeme bielym vínom a varíme do zmäknutia.
Na nátierku si očistíte papriky a nakrájate na väčšie kusy. Uložíte do pekáča, polejete olivovým olejom a osolíte. Takto pripravené papriky pečiete pri 200 stupňoch cca 30 – 40 minút. Keď sú papriky upečené, preložíte ich do mixéra, pridáte cesnak, olej, mletú papriku, mletú rascu, šťavu z citróna a orechy. Vymixujete do hladka. Nátierku preložíte do misky a primiešate strúhanku.
Lalok podávame na bagetkách s hríbikmi a nátierkou.

Dobrú chuť!

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.