Malinový candy bar: Sladký Valentín nielen pre dospelých

Napísal TS Haribo 05. február 2019

Valentín – deň, keď sa vyznáva láska, je po roku opäť tu. Aby si zamilované páry mohli vyjadriť náklonnosť, kvetinárstva, cukrárne a reštaurácie majú po celý deň plno. Vedeli ste, že romantickú večeru plánuje približne tretina Slovákov, ktorí za ňu v priemere utratia 25 eur?

haribo valentin19

Či už deň svätého Valentína oslavujete, alebo radšej počkáte na rozkvitnutú čerešňu, nezabúdajte na deti a pripravte s nimi sladkú valentínsku hostinu.

Kto vie, možno sa deň svätého Valentína oslavuje preto, že zima je taká dlhá a sviatok zamilovaných ju aspoň trochu roztriešti. Jedni tvrdia, že je to marketingový ťah, druhí sa tešia z prijímania či darovania drobných pozorností. Hoci väčšina ľudí vie, že dátum 14. februára pripadá na deň popravy sv. Valentína, katolíckeho kňaza a biskupa, ktorý tajne sobášil zamilované páry, v mnohých krajinách si tento deň pripomínajú rôznymi spôsobmi. Vo Francúzsku sú ženy obdarovávané valentínkami, v Japonsku sa naopak nechávajú rozmaznávať muži a na Filipínach sa uskutočňujú hromadné svadby. Užite si tento deň aj s deťmi a spoločne pripravte sladký bar s HARIBO srdiečkami. Príprava malinových cupcakes, lahodných sušienok, ani čokoládových praliniek vám tak nezaberie príliš veľa času. Ak tieto dobroty navyše pripravíte deň vopred, vaše deti si budú môcť užiť valentínsku desiatu do školy.    

Malinové mini cupcakes 

Ingrediencie na cesto: 150 g hladkej múky, 100 g mandľovej múky, 110 g masla, 130 g kryštálového cukru, 8 g prášku do pečiva, 3 vajcia, štipka soli, 150 g malín

Ingrediencie na krém: 200 g masla, 80 g práškového cukru, 250 g mascarpone, 100 g bielej čokolády, HARIBO srdiečka na ozdobenie

Postup:

  1. Maslo nechajte zmäknúť na izbovú teplotu. Potom ho vymiešajte s cukrom do peny.
  2. Pridajte vajcia a opäť ušľahajte do peny.
  3. Prisypte hladkú múku, mandľovú múku, kypriaci prášok, soľ a znovu vyšľahajte.
  4. Rozkrájajte maliny na polovice a ručne ich vmiešajte do hotového cesta.
  5. Vyložte na plech košíčky a s pomocou lyžice ich naplňte zhruba do 2/3.
  6. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 10 minút, kým sa cesto nesfarbí do zlatista.
  7. Vo vodnom kúpeli rozpustite bielu čokoládu na krém. Medzitým vyšľahajte maslo s práškovým cukrom na bielu penu.
  8. Pridajte mascarpone a jemne ho zašľahajte. Akonáhle sa ingrediencie spoja, vmiešajte bielu čokoládu, vychladnutú na izbovú teplotu a jemne vyšľahajte. Farbu krému ľubovoľne dolaďte s pomocou gélových farieb.
  9. Pripravený krém naneste na cupcakes cukrárskou špičkou a ozdobte HARIBO srdiečkami.

Tipy:

- Na zjemnenie chuti cupcakes je možné mandľovú múku najemno rozdrviť v domácom mixéri.
- Používajte ingrediencie rovnakej izbovej teploty, inak hrozí, že sa cesto zrazí (ak sa tak stane, nechajte cesto odležať, aby sa teplota jednotlivých ingrediencií zjednotila, vyšľahajte a pokračujte ďalej).

Čokoládové pralinky

Ingrediencie: 100 g smotany, 40 g masla, 250 g kvalitnej horkej čokolády, štipka soli, 100 g malín, 40 g cukru, HARIBO srdiečka, sušené maliny na ozdobu

Postup:

  1. Čerstvé maliny rozohrejte spolu s cukrom na panvici a priveďte do mierneho varu. Nechajte vychladnúť.
  2. Do hrnca nalejte smotanu a nechajte ju mierne prebublať, pridajte maslo a keď sa rozpustí, odstavte.
  3. Horkú čokoládu si nalámte do misy. Prilejte horúcu smotanu a miešajte, kým sa čokoláda nerozpustí.
  4. Pridajte štipku soli, zmes z malín a premiešajte. Potom zakryte fóliou a nechajte v chladničke stuhnúť.
  5. Po stuhnutí naberajte lyžicou požadované množstvo hmoty a obaľte ňou HARIBO srdiečko, položte na papier na pečenie a nechajte stuhnúť.
  6. Medzitým rozdrvte sušené maliny a po stuhnutí v nich pralinky obaľte a vložte do cukrárskeho košíčka.

Mandľové sušienky

Ingrediencie: 250 g masla, 300 g hladkej múky, 100 g mandľovej múky, 180 g práškového cukru, štipka sušenej vanilky, 1 vajce, 1 žĺtok, 1 bielok na potretie, cukrová poťahovacia hmota alebo marcipán, práškové cukrárske farby, HARIBO srdiečka na ozdobu

Postup:

  1. V miske zmiešajte maslo izbovej teploty, hladkú múku, mandľovú múku, práškový cukor, vanilku, vajce a žĺtok. Vypracujte cesto, zabaľte ho do fólie a nechajte aspoň 2 hodiny uležať v chladničke.
  2. Následne cesto rozvaľkajte na múkou posypanej ploche. Ideálna šírka cesta je 3 mm. Vykrajujte požadovaný tvar a ukladajte na plech vyložený papierom na pečenie.
  3. Pečte v predhriatej rúre na 170 °C zhruba 10 minút.
  4. Ihneď po dopečení potrite sušienky žĺtkom, aby sa krásne leskli.
  5. Rozvaľkajte cukrovú poťahovaciu hmotu a povykrajujte zvolené tvary. Sušienky potrite vodou a vykrojenú poťahovaciu hmotu zľahka pritlačte navrch.
  6. Ozdobte práškovými farbami s pomocou štetca a nakoniec kvapkou vody prilepte HARIBO srdiečko.

Želatínové srdiečka HARIBO Liebesherzen

Príslovie, že láska prechádza žalúdkom, má svoje opodstatnenie. Existuje totiž nepísané pravidlo, že ľudia, ktorí si rozumejú v jedle, si väčšinou rozumejú aj vo všetkom ostatnom. Nechajte sa zviesť hriešnym spojením červenej želatíny s bielym penovým cukríkom a užite si sviatok všetkých zamilovaných. Siahnite do vrecúšku HARIBO srdiečok Liebesherzen a vychutnajte si so svojou polovičkou sladkú kombináciu príchute čiernych ríbezlí a marakuje. Venujte čarovnú chvíľku jeden druhému. Predbehnite Amora a vystreľte namiesto ostrého šípu sladké srdiečko HARIBO. Odporúčaná cena: 0,75 EUR

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.