Šikovný pomocník do domácnosti, ale aj na dobrú záhradnú párty

Grilovanie je pre všetkých a utužuje vzájomné vzťahy. Ocenia ho gurmáni i milovníci zdravého životného štýlu. Na grile sa dajú pripraviť pokrmy od výmyslu sveta, na ktorých si pochutí celá rodina i priatelia.

gril_food20

Obľúbenou kategóriou grilov sú elektrické grily, pretože sa dajú používať na terase a aj v pohodlí domova po celý rok. Výhodou je regulácia teploty i viacero grilovacích platní. Rýchlu prípravu jedál umožňuje kontaktný gril, pretože jedlo pri grilovaní jemne stlačí. Najobľúbenejší domáci gril je multifunkčný kontaktný gril, ktorý disponuje zaujímavými technologickými vychytávkami.

Kontaktný gril v multifunkčnom prevedení. Aké sú jeho výhody?

Elektrické grily sú dostupné vo viacerých variantoch. Raclette grily sa vyznačujú dvomi poschodiami, pričom na spodnom možno zapekať rôzne dobroty v zapekacích miskách. Stolové grily disponujú veľkou grilovacou plochou a vertikálne grily ocenia milovníci gyrosu, kebabu či špízov. Avšak do domácnosti i na záhradnú párty je stvorený kontaktný multifunkčný gril. Čo by ste o ňom mali vedieť?

Disponuje vysokým výkonom

Multifunkčné kontaktné grily Braun disponujú vysokým výkonom až do 2 200 wattov. Najvýkonnejšie z nich sú grily Braun MultiGrill 9 a 9 Pro, ktoré posunú domáce grilovanie na profesionálnu úroveň a ohúria svojou všestrannosťou. Vďaka nim môžete pri grilovaní naplno využiť svoju fantáziu a kreativitu.

Umožňuje využiť 3 polohy pre grilovanie a varenie

Jednou z najväčších vychytávok multifunkčných kontaktných grilov Braun je, že umožňujú pripravovať jedlo v troch polohách. Prvou z nich je kontaktná poloha. Využijete ju vtedy, keď sa ponáhľate, pretože jemným stlačením pokrmu dochádza k jeho rýchlej príprave. Jemné ryby, zeleninu či iné potraviny skvelo ugrilujete v polohe s funkciou rúry. Nuž a otvorená poloha je pri grilovaní klasika, ktorú zrejme využijete najviac pri príprave jedla na čerstvom vzduchu.

Má zabudované ohrievacie telesá

Kontaktné grily Braun disponujú liatymi platničkami, ktoré majú integrované ohrievacie telesá. To znamená, že vyhrievacie káble sú priamo v platničkách, nie v tele grilu a ani mimo nich, ako je to pri bežných kontaktných griloch. V dôsledku toho je zabezpečený rýchly a najmä rovnomerný ohrev.

Je vybavený integrovanou tepelnou sondou

Najvýkonnejšie grily Braun sú výnimočné aj v tom, že disponujú zabudovanou tepelnou sondou. Pripraviť rare, medium a medium rare steak bude pre vás hračka, aj keď nemáte s grilovaním žiadne skúsenosti. Stačí, keď dáte snímač do stredu steaku či iného jedla a pripojíte ho ku grilu. Následne dôjde k prepnutiu z režimu časovača na teplotu sondy. Akonáhle dosiahne teplota vo vnútri pokrmu tú nastavenú, ozve sa zvukový signál.

gril_food

Disponuje všestrannosťou, ktorú zabezpečujú 3 platne

Rebrovaná grilovacia platnička je stvorená na prípravu mäsa, rýb či zeleniny, a teda pokrmy majú tradičný grilovaný vzhľad. Pokojne na nej spravte aj sendviče, ktoré nadobudnú skvelú chrumkavosť. Pripraviť palacinky či vajíčka na grile je realitou vďaka hladkej platničke. Milujete sladkosti? V tom prípade oceníte grilovaciu platňu na vafle s vysokým okrajom. Vyčarovať si sladké dobroty pomocou grilu  nebolo nikdy jednoduchšie.

Každá platnička disponuje vlastným ovládaním teploty

Odborníci na výživu neustále zdôrazňujú, že jedálniček má byť pestrý. Pri grilovaní na to myslieť nemusíte, pretože kontaktný gril Braun je vybavený dvomi nezávislými termostatmi. To znamená, že každá platnička umožňuje mať nezávisle nastavenú teplotu. Vďaka tomu máte možnosť pripravovať dva rôzne pokrmy. Napríklad na rebrovanej platničke pripravíte steak a na hladkej platničke ugrilujete zeleninu. Obed či večera sú tak hotové za krátky čas.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.