Kúzlo skryté v minimalizme

Napísal ASKO NÁBYTOK 27. jún 2023

Jednoduché línie a prírodné dekory sú veľkým trendom posledných rokov, a to nielen v kuchyniach. Vďaka svojmu čistému dizajnu sú veľmi nadčasové a len tak sa neopozerajú. Vďaka kvalitnému spracovaniu všetkých komponentov si navyše môžete byť istí...

... že vám kuchyňa Home zo série Speed Line vydrží dlhé roky. Nepochybnou výhodou takej kuchyne je tiež to, že ju môžete pomocou doplnkov ľahko prispôsobiť  podľa svojho vkusu alebo momentálnej nálady. Čo sa týka kuchyne, každá domácnosť  má svoje špecifiká. Niektoré priestory umožňujú umiestnenie vysokých horných skriniek, ale do niektorých priestorov sú naopak vhodné skôr nižšie s vertikálnym otváraním. Úložného priestoru nie je nikdy dosť, a preto je dobré využiť ho na maximum. Pri modeli Home je možné vyberať hneď zo 14 typov horných skriniek. Podobne je to aj pri spodných skrinkách, ktoré si môžete úplne prispôsobiť  podľa vašich potrieb a vybrať si najlepšiu kombináciu pre váš domov.

Priekopníkmi minimalistického bývania sú predovšetkým severské národy, čo sa odráža aj na farebnej palete. Pri modeli Home môžete vyberať hneď z ôsmich dekorov predných plôch – bielej, matnej bielej, kašmírovej, taupe, svetlosivej, tmavosivej, zelenej verde, šedého kameňu a hnedej cameroon. Je už len na vás či zvolíte celú kuchyňu v jednom farebnom tóne alebo siahnete po kombinácii dvoch odtieňov. Pri pracovnej doske si potom môžete vybrať medzi dizajnom olejovaného duba alebo betónu. Vďaka tomu, že sa jedná o jemné tlmené odtiene, kuchyňa sa vám hneď tak neopozerá a bude vám dlho robiť radosť.

Moderná kuchyňa si žiada moderné vybavenie, a preto nesmú chýbať ani zásuvky či dvierka s tlmeným dovieraním. Pre maximálny komfort počas varenia určite oceníte aj vnútorné vybavenie, ako je príborník, výsuvný kôš, protišmykové podložky alebo LED osvetlenie. Veľký vplyv na celkový dojem majú aj úchytky, ktoré sú pri tejto kuchyni umiestnené pod vrchnou hranou dvierok a môžete si vybrať z čierneho či nerezového prevedenia. S návrhom konkrétnej dispozície aj výberom doplnkov vám radi poradia v kuchynskom štúdiu ASKO – NÁBYTOK, kde si môžete nechať vytvoriť 3D model vašej budúcej kuchyne. Vďaka tomu budete mať konkrétnu predstavu, ako by kuchyňa vyzerala priamo u vás doma.

Vzdušná kuchyňa aj v malom priestore

1_asko_270623

Poradiť si s malým priestorom býva občas náročné. Aj kuchyňa menších rozmerov, ale môže byť stále vzdušná. Opticky ju zväčšíte pomocou dobre zvolených farieb. Najmä biela a ďalšie svetlé odtiene dokážu s priestorom hotové zázraky. Malá kuchyňa môže tiež poskytnúť viac úložného priestoru. Stačí využiť vysoké horné skrinky, ktoré vyplnia miestnosť až k stropu a celý priestor tak bude pôsobiť ďaleko kompaktnejšie.

Škandinávia u vás doma

2_asko_270623

Severské národy minimalizmus skrátka milujú. Aj vaša nová kuchyňa môže byť inšpirovaná očarujúcim škandinávskym štýlom, ktorý je typický kombináciou bielej farby a prírodných prvkov, ako je drevo alebo kameň. Do takej kuchyne skvele zapadnú aj otvorené police, vďaka ktorým budete mať neustále k dispozícii najobľúbenejšie hrnčeky či ďalšie vybavenie.

Trendy zelená

3_asko_270623

Zelené kuchyne sú veľkým trendom posledných rokov a nie je sa čomu čudovať. Olivovozelený odtieň vyzerá v kombinácii s matne bielymi plochami skvele. Kuchyňa má vďaka tejto farebnej kombinácii výnimočný vzhľad a pôsobí veľmi útulne.

Na detailoch záleží

4_asko_270623

Detaily dokážu s priestorom hotové divy. V kuchyni to platí obzvlášť. A to nie-len pri vonkajších plochách, ale aj pri vnútornom vybavení. Starostlivá organizácia vám uľahčí pohyb v kuchyni. Keď budete presne vedieť, kde čo máte, ušetríte si niekoľko krokov navyše a varenie tak bude oveľa komfortnejšie.

Úložných priestorov nie je nikdy dosť

5_asko_270623

Pokiaľ u vás doma nemáte možnosť vytvoriť samostatnú špajzu, určite viete, že sa v kuchyni hodí každé voľné miesto. Preto je dobré si dopredu premyslieť, kde budú uložené potraviny, riad a ďalšie vybavenie tak, aby ste ho mali vždy po ruke.

Zdroj foto: ASKO-NÁBYTOK

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.