Káva nie je jediným suverénnym kofeínovým kráľom

Zoznámte sa s guaranou! Hoci si milióny ľudí bez šálky voňavej kávy nevedia prestaviť ráno, nie každému je po chuti. Našťastie, príroda ponúka niečo, čo ju dokáže plnohodnotne nahradiť. 

guarana_1223

Káva nie je pre každého. Jej horká chuť a krátkodobý účinok núti mnohých hľadať alternatívu. V tomto prípade môže byť perfektnou voľbou malá, červenohnedá bobuľa pochádzajúca z ďalekého amazonského pralesa v Brazílii a výťažok z bobúľ domorodí obyvatelia užívajú na posilnenie vitality a iné zdravotné problémy. Považujú ju za zázračný liek. Prečo je tomu tak? Pretože účinná látka guarín, dodáva organizmu silu a energiu postupne a v dvojnásobnom množstve, než kofeín.

Raketová palivo

Guarana obsahuje 4-6-násobok množstva kofeínu ako káva, vďaka čomu vedie rebríček najefektívnejších prírodných životabudičov. Jej hlavným benefitom je dĺžka povzbudzujúceho účinku - inými slovami, z dôvodu pomalšej absorbcie je nakopnutie guaranou intenzívnejšie a trvácnejšie, čo je v ostrom kontraste s krátkodobým účinkom kávy. Okrem pôsobivého obsahu kofeínu sa môže pochváliť aj niekoľkými liečivými účinkami – je nabitá antioxidantmi a cennými zlúčeninami chrániacimi DNA a má protizápalové a tiež antimikrobiálne vlastnosti.

Podpora chudnutia

Nie náhodou po guarane siahajú aj mnohí diétujúci. Dlhodobo sa totiž spája s reguláciou hmotnosti, vďaka čomu je pevnou súčasťou mnohých fitness jedálničkov. Okrem toho, že potláča chuť do jedla, jej vysoký obsah kofeínu „pumpuje“ metabolizmus, čo znamená, že telo môže spaľovať kalórie rýchlejšie.

V obchodoch so zdravou výživou je guarana v súčasnosti už bežne dostupná – skvelým produktom sú napríklad šumivé tablety s obsahom vitamínov a extraktom z guarany od Maxi Vita. Napomáhajú k zníženiu únavy a vyčerpania, pričom prispievajú k psychickej pohode a poskytujú ochranu pred oxidatívnym stresom.

Pre viac informácií navštívte www.vitar.sk

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.