Z čoho je vyrobená Frndžalica

Frndžalica, frndžalička alebo frndžúla.  V niektorých krčmách môžete pod týmto ekvivalentom nájsť domáce pálenky ovocného charakteru. Tiež sa toto slovo objavilo vo filme Pacho a preto je hlavne staršej generácií veľmi známe.

Pacho Matrtaj Frndžalica 50% je legendárny a záhadný nápoj. Nie je to žiaden druhotriedny alkohol. Je to pravý a poctivý destilát. Vyrába sa výhradne bez ochucujúcich látok, žiadnych farbív, arómy a ani cukor sa nepridáva. Farbu Frndžalici dodáva prirodzený výluh z dubového vypáleného sudu.

Zo začiatku sa destiluje na 75% alkoholu a plní sa do už spomínaných dobových sudov. Tam vyzrieva po dobu minimálne 2 rokov. Po dvoch rokov sa obsah alkoholu zníži na 67%. Následne ako sa stáča zo sudov tak sa riedi pramenistou vodou na chutných 50%. Čo je pre správneho junáka dobré percento. Jej jedinečnú a tajomnú chuť dotvára aróma čokolády, vanilky, jablkami a jemnými exotickými koreninami. Môžete niekedy porovnať chute Slovenska a Venezuely s Rum Diplomatico. Možno nie len slovenské ženy sú najkrajšie na svete ale aj alkohol máme najchutnejší a najzaujímavejší. 

frndzalica 18

1 Komentár

  • Komentár Kamil %AM, %22 %457 %2022 %09:%jan napísal Kamil

    To už je len článok ! A kde je informácia z čoho sa Frndžalica vyrába ?

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.