6 krát, prečo nechytať tehotenské bruško

Napísal Kristína Chudá 02. november 2020

„Vygúľate“ sa von na prechádzku, stretnete priateľov či známych a ich prvá reakcia? Poriadne sa ani nespýtajú ako sa máte a hneď sa už chytajú vášho tehotenského bruška.  A verte, v tomto prípade ozaj na veľkosti nezáleží. Skoro žiadne, malé alebo priam obrovské bruško, je to jedno. Vidia bruško, chytia sa bruška.

pixbay_pregnance1118

Zrazu stratíte svoj osobný priestor a začnete sa cítiť ako atrakcia na púti, kde sa každý túži dotknúť toho maličkého stvorenia, ktoré vo vás žije, rastie, dýcha. Áno, presne je vo vás, no stále sa dotýkajú vás a ten maličký drobec je aj rád, že sa tomuto všetkému vyhne a že má takú „skrýšu“, že ho tam nik nevidí.

Niekomu to môže pripadať úplne normálne alebo dokonca milé, no len máloktorá tehuľka je z toho nadšená. Prečo? Tu je 6 dôvodov.

1. Porušenie osobnej zóny

Keď vidíte krásneho psíka, spýtate sa, či si ho môžete pohladiť, však? Táto istá zdvorilosť by sa mala týkať aj tehotenského bruška, no bohužiaľ často krát tomu tak nie je. Tehotné ženy sú stále ženy, ľudia a každý má svoju osobnú zónu, ktorú by nik nemal len tak prekračovať. Ak by sa vás v práci niekto bez spýtania chytil či už za chrbát, ruku, nohu, zadok či netehotné bruško, pravdepodobne by ste brali ako obťažovanie. Avšak z nejakého neznámeho dôvodu, keď ľudia zistia, že ste tehotná, myslia si, že dotýkať sa vášho bruška je úplne normálne.

2. Cítia sa veľké ako slony

Tehuľky, ktoré sú už vo vyššom štádiu tehotenstva sa cítia nadmerne viditeľné, veľké a posledná vec, ktorú by chceli, je byť stredobodom pozornosti. 

3. Vírusy a infekcie majú zelenú

Mate vo svojom okolí tehuľku a cítite, že na vás niečo „lezie“, no príznaky žiadne? Aj keď u vás infekcia nevyvolala žiadnu „šarapatu“ ešte neznamená, že nie ste nosičom. Chrípkové sezóny sú dosť nebezpečné. Stačí, ak sa chytíte bruška, tehuľka si ho pohladí a už má vírus na rukách. Posledná vec, ktorú by ste chceli je rozšírenie infekcií či vírusov, ktoré môžu mať pre tehuľky fatálne následky.

4. Svet tehuliek

Svet tehuliek je iný, ich strachy silnejú, čo bolo voňavé, im smrdí a čo im chutilo je v období tehotenstva nechutné. Tak niet divu, že sa môžu objaviť aj rôzne strachy či averzie. Nejedna žena je na svoje telo, obzvlášť počas tehotenstva, ešte viac háklivá a neznesie dotyky druhých. Preto aj v prípade, že máte s tehuľkou naozaj dobrý vzťah, predtým než jej siahnete na bruško, vždy sa spýtajte, či jej to nebude prekážať. Ak si to želať nebude, jej rozhodnutie rešpektujte.

5. Poverčivosť

V niektorých kultúrach ženy veria, že ak sa niekto dotkne ich tehotenského bruška, môže na dieťa preniesť negatívnu energiu či nejakú kliatbu. Preto by ste pri nutkaní pohladkať rozkošné bruško nejakej tehuľky mali radšej odolať a vždy sa vopred spýtať.

6. Bruško je bruško a nie bábätko

Veľa ľudí si myslí, že ak pohladí tehotenské bruško, vlastne hladká bábätko, ktoré sa v ňom ukrýva. Tu však ani zďaleka nie je pravda. Ak sa dotknete alebo pohladíte bruško budúcej mamičky, dotýkate sa jej tela, nie bábätka! Mali by ste si to uvedomiť.

Zdroj foto: Pixbay

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.