Originálne drevené doplnky vytvorené ženami

"Pri navrhovaní interiérov sme ako architektky narazili na problém neoriginálnych, často plastových doplnkov, ktoré sa nehodili do našich návrhov. Povedali sme si, prečo si teda nevymyslieť vlastné?" hovorí  jedna z tvorivých architektiek Kristína Bobušová.

Wooli sú jednoduché drevené doplnky do interiérov. Tabule, vešiaky a hodiny, ktoré netikajú, navrhujeme a vyrábame s láskou na Slovensku z brezovej preglejky, ktorá je na záver ručne brúsená a farbená. Niektoré výrobky spájajú funkciu tabule, hodiniek aj vešiaku, čo je pri menších priestoroch veľmi praktické.

1. Ako si sa dostala k tvorbe pod svojou vlastnou značkou?

Kristína Bobušová: Vždy som vedela, že chcem vo svojej práci tvoriť a hlavne vytvárať niečo užitočné pre ľudí. Architektúra bola pre to pre mňa jasnou voľbou, keďže spája obe tieto cesty. Čo bolo v mojom živote veľmi dôležité, spoznala som tu rovnako zmýšľajúceho človeka a hlavne kamarátku, ktorá ma do veľmi veľkej miery ovplyvnila. S Natáliou sme po nespokojných rokoch v rôznych ateliéroch boli dotlačené k založeniu nášho ateliéru KNBD /KikiNatiBrutalDesign/, čo sa po roku ukázalo ako jedno z najlepších rozhodnutí, ktoré sme mohli spraviť.

2. Kto alebo čo ťa inšpirovalo?

Kristína Bobušová: Navrhujeme hlavne interiéry a po čase sme zistili, že je problém nájsť na trhu doplnky, ktoré by sa hodili do našich návrhov. Ak sme chceli nejaké použiť, vždy to boli zahraničné značky, vačšinou z umelých materiálov. Prečo by sme si ich teda nemohli navrhnúť samé? Na papieri boli asi rok a nápad na hravé, ale jednoduché, drevené vešiaky a hodiny sa nám podarilo stvárniť až vďaka stolárskej firme z Myjavy, ktorá nám vyrobila prototypy a na výstave v Nitre sme za ne získali cenu veľtrhu. Toto ocenenie nás naštartovalo, dopracovali sme detaily a od októbra 2015 sme spustili eshop pod značkou wooli.

3. Krátko predstav svoju značku a jej filozofiu

Kristína Bobušová: Wooli sme navrhli ako jednoduché drevené doplnky do vášho interiéru, na záver ručne brúsené, natierané farbami s veľmi jednoduchou potlačou. Materiál brezovej preglejky je na hrane priznaný aby sme zachovali drevený pocit aj pri farebných produktoch. Dôležité pre nás sú čistota dizajnu a prírodné materiály a takisto spájanie funkcií v jenom produkte. Preto u nás nájdete aj hodinky, ktoré sú zároveň tabuľou, ale aj vešiakom.

Viac na www.wooli.sk

Projekt ArtBees  podporuje české i slovenské podnikateľky a lokálne značky.

Projekt ArtBees je vzdelávací program pre 50 žien podnikateliek, ktoré majú za sebou minimálne rok podnikania a overený produkt s potenciálom ďalšieho rastu a súčasne využívajú prevažne lokálne zdroje. Samotný projekt je realizovaný od septembra 2016 do mája 2017.

Projekt ArtBees iniciovala v Českej a Slovenské republike spoločnosť Coca-Cola, ktorá v rámci svojho celosvetového projektu 5by20 podporuje ekonomickú a podnikateľskú nezávislosť žien po celom svete a ďalší partneri ako Múdre podnikanie žien a ArtBe.

1 Komentár

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.