Príjemný domov a pohodlie nadovšetko vďaka štýlovým doplnkom

Každý človek túži byť originálny a jedinečný, aby sa odlíšil od druhých. Preto je v nás od počiatku zdravá rivalita, aby sme neboli všední ako tí druhí. Chceme niečím vyniknúť a zároveň sa cítiť príjemne a komfortne.

shutterstock_inetrier_obyvacka20

A hlavne vo vlastnom príbytku. O to viac to platí pri zariaďovaní vlastnej domácnosti, keď vyberáme a kupujeme nábytok a doplnky. Jedným z nich je aj sedacia súprava, pri ktorej by sme mali zvážiť zopár faktorov ešte skôr, než sa rozhodneme do nej investovať. 

Výber sedačky je veľmi dôležitý

Menšiu či väčšiu? S úložným priestorom alebo bez neho? V koženom prevedení alebo z textilnej látky? A aký tvar si vybrať? Postačí nám rohová sedacia súprava či investujeme radšej do sedačky v tvare U? Toto sú podstatné otázky, ktoré by sme si mali položiť ešte pred kúpou samotnej sedacej súpravy.

V súčasnosti existujú rôzne sedacie súpravy, ktoré lahodia našim očiam a dokážeme si ich zamilovať na prvý pohľad. Treba však naozaj zvážiť, či sa nám daná sedačka vmestí do obývacej izby a čo od nej očakávame.

 

Populárne, užitočné, praktické i štýlové

Presne také sú komody do domácnosti. Väčšinou si ich výber a kúpu nechávame až na neskôr, keď už máme viac-menej domácnosť zariadenú. Ide totiž o menší kus nábytku, ktorý by mal ladiť napríklad s obývacou stenou alebo sedacou súpravou. Záleží aj od toho, kde bude komoda „kraľovať“.

Komody sa skvelo hodia do obývačiek, detských izieb, jedální či kancelárií, jednoducho všade tam, kde je potrebné mať dostatok úložného priestoru. Sú čoraz viac populárnejšie a obľúbenejšie z toho dôvodu, lebo sú praktické, môžeme do nich uložiť takmer čokoľvek – oblečenie, knihy a veľa ďalších vecí a zároveň sú i veľmi pekným bytovým doplnkom.

„Posvieťte si“ na osvetlenie v domácnosti

Keď už prerábame dom či byt, meníme nábytok, zbavujeme sa starých vecí, nemali by sme zabudnúť aj na dizajn osvetlenia v našej domácnosti. Najmä v prípade, keď už naše svietidlá majú nejaký ten rôčik za sebou alebo jednoducho už vyšli „z módy“.

Vsadiť na dizajnové osvetlenie  sa určite oplatí. A rozhodne je z čoho vyberať. Tiež však treba mať na pamäti, že nielen štýl a prevedenie svietidiel sú dôležité, ale v prvom rade dostatok svetla v každej miestnosti. Najlepšie, keď dokážeme dokonale „skĺbiť“ estetickú stránku s tou praktickou.

Zdroj obrázka: united photo studio / Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.