O vzhľad kúpeľne sa treba neustále starať

Kúpeľňa je azda druhá najobľúbenejšia miestnosť hneď po spálni. A predsa sa o ňu nestaráme tak, ako by sme mali. Máloktoré ženy dokážu zvládať upratať celú domácnosť behom jedného dňa a ruku na srdce, kúpeľňu si väčšinou nechávate na záver. 

sprcha 1000x707

Ak chcete mať aj po rokoch kúpeľňu ako novú, prečítajte si nasledujúce rady.

Nepretržitá starostlivosť

Povinnosťou je umývať každý víkend, ale aj párkrát do týždňa, vaňu, komplet celý sprchový kút, ale aj vodovodné batérie a umývadlo. Poctivo vyberajte čistiace prostriedky, pretože ak máte nekvalitné čistiace prostriedky, len ťažko sa vám podarí odstrániť škvrny, ktoré časom vznikajú na povrchu vane alebo v spodnej vaničke sprchového kúta. Žlté škvrny čistiacim prípravkom určite odstránite. Škrabance ale nie, preto keď periete v rukách, dajte si pod vedro s vodou a práškom starý uterák, ktorý zabráni poškriabaniu povrchu vane.

Vodný kameň a povolené tesnenia

 Pri umývadle si dávajte pozor, aby sa vám na ňom neunášal vodný kameň. Pravidelne čistite tesnenia na vodovodných batériách. Ak to zanedbáte, po čase vám neostane nič iné, len ich vymeniť. A okrem toho – tesnenia pod umývadlom môžu poškodiť kvalitný kúpeľňový nábytok, ktorý tam máte. Zvýšte preto pozornosť a pravidelne kontrolujte, či voda namiesto toho, aby stekala potrubím, niekde nestriekala. 

Pleseň v kúpeľni

Okrem toho vás môže prekvapiť pleseň. Vzniká najmä na tých miestach, na ktoré sa bežne nepozeráme – priestor za záchodom, priestor za uterákom, tesne pod umývadlom atď. Na pleseň vám zaberú len kvalitné prípravky z drogérie. Pleseň nesmrdí, čiže osviežovače vzduchu vám v tomto prípade moc nepomôžu. Samozrejme, prítomnosť osviežovačov vzduchu v kúpeľni je dôležitá. Najmä vtedy, keď príde návšteva.

O vzhľad kúpeľne sa treba starať. Ak si aj o niekoľko rokov chcete povedať, že máte peknú kúpeľňu, nesmiete zabúdať sa venovať pravidelne jej čisteniu, pretože ak to zanedbáte, o pár rokov budete musieť investovať peniaze do výmeny viacerých neoddeliteľných súčastí kúpeľne. A nebude to veru lacný špás.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.