Obrazy do bytu – čo áno a čo nie?

Medzi bytovými doplnkami budia najväčšiu pozornosť práve obrazy. Na čo si dávať pozor pri ich výbere a umiestňovaní? Poradíme vám v nasledujúcom článku.

 

Veľké veľkému
Ak sa vám obraz páči, je to dobrý predpoklad na to, aby ste ho aj kúpili. Ale čo potom s ním? Máte v tom jasno? Nebudete ho predsa kupovať, aby vám niekoľko rokov ležal v pivnici. Obrazy vyberajte aj s ohľadom na miesto, kam ich plánujete umiestniť. Do rozmernejších interiérov patrí trojobraz na stenu, ktorý voľné miesto vyplní a vhodne oživí. Veľkú stenu sa nesnažte vypĺňať malými obrázkami. Boli by na nej ako utopené.

Internet sa neoplatí ignorovať
Pre pekný a kvalitný obraz nemusíte ísť na vernisáž ani do galérie. Hoci aj to je cesta. Na webe je však takmer všetko, aj online obrazy na predaj. Platí to, čo pri akomkoľvek nákupe cez internet – môžete porovnávať ceny, hľadať rôzne varianty, porovnávať ponuku s rôznymi obchodmi, čítať odborné a inšpiratívne články. A to všetko z pohodlia domova, v reálnom čase.

Chce to vzdušnosť
Proti gustu žiaden dišputát, ale ak nebývate na zámku zo 16.storočia, obrazy s ťažkými a zdobenými rámami radšej vynechajte. Do moderného interiéru veľmi nepasujú. Trendom sú čisté plátna, bez rámov. A ak, tak len s jemným rámikom, ktorý obraz pekne podčiarkne. Prispôsobte obraz aj interiér výrazu ľahkosti a uvidíte, že budete spokojní.

Fotka ako obraz a opačne
Nečakajte, kreujte svoje okolie! Napríklad aj vďaka fotoobrazom na plátne. Ak ste nafotili pekný alebo nezabudnuteľný moment, krásnu scenériu či celú rodinu pokope na rodinnej oslave, nenechajte svoje fotky digitálne hniť. Radšej si ich dajte vytlačiť a zarámovať. Predaj obrazov cez internet funguje aj takýmto spôsobom.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.