Pripravte sa na leto v predstihu aj s pomocou novej tieniacej techniky

Tieniaca technika je dôležitou súčasťou domácnosti. Kým kedysi sa preferovali skôr závesy, rolety a neskôr aj žalúzie, dnes sa využívajú aj úplne iné tieniace techniky. V letných mesiacoch sú horúčavy veľmi nepríjemné a neznepríjemňujú život len dôchodcom, deťom, či zdravotne postihnutým, ale aj nám všetkým.

261120

Aj keď teraz nám začína ešte len zima, čo tak sa pripraviť na leto v predstihu?

Plissé rolety na veľké presklené plochy

Ak bývate v modernej domácnosti, ktorej súčasťou sú aj veľké presklenené plochy, mali by ste si zabezpečiť kvalitnú tieniacu techniku. Medzi takéto patria aj plissé rolety. Aj keď v názve sú rolety, jedná sa o moderné skladacie žalúzie, ktoré sa jednoducho montujú a sú šité na mieru. Nech už máte presklenené plochy akejkoľvek veľkosti, plissé rolety vám dokážu vyrobiť presne na mieru.

V prípade, že máte aj podkrovie, môžete si vybrať plissé rolety aj na strešné okná. Poskytnú vám dokonalé tienenie v tých najväčších horúčavách. Výhodou týchto roliet je, že máte možnosť prekryť si len tú časť okna, cez ktorú najviac prenikajú slnečné lúče. Môžete tak mať miestnosť presvetlenú, no zároveň môže zatemniť tú časť okna, cez ktorú vám prenikajú slnečné lúče do interiéru a miestnosti prehrievajú. Takto dokonale zatemníte najmä obývačku prepojenú s jedálňou a kuchyňou, ale aj spomínané podkrovné priestory.

Markízy – dokonalé tienenie terás, ale aj balkónov

Ak máte prepojený interiér s exteriérom posuvnými presklenými dverami, určite máte hneď za týmito dverami aj spevnené terasové priestory. Ak ale chcete tráviť počas leta príjemné chvíle v exteriéri na tejto terase, bez kvalitného tienenia by sa vám to ale nepodarilo. Odporúčame vám práve tieto priestory prekryť praktickými markízami. Markízy sa predávajú v dvoch prevedeniach, záleží od toho, kde budú umiestnené. Môžete si vybrať balkónové, alebo terasové.

Zdroj obrázka: Autor: SOLOTU  / Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.