Magnetizmus okolo nás

Elektrosmog sa nachádza skoro všade, kam naše oko dopadne. Vzniká pôsobením frekvencií rôznych elektromagnetických polí, ktoré nás obklopujú doma, vonku aj v práci.

08 elektro1000x500

Museli by sme žiť na samote, obklopený panenskou prírodou aby sme sa mu vyhli. Keďže tomu tak nie je, mali by sme vedieť, na čo si dať pozor, aby nám príliš neškodil.

Viete, že elektrosmog...

... zvyšuje únavu, nervozitu, spomaľuje reakcie a zhoršuje koncentráciu a pamäť?
... oslabuje imunitu, spôsobuje zmeny v krvnom obraze a rozpad buniek?
... stojí aj za zvýšeným výskytom rakoviny, srdcových príhod či za ukladaním vápnika v mozgu, ktorý je príčinou Alzheimerovej choroby?

Spotrebiče zdroj elektrosmogu v byte

Všetci máme doma, nejaký ten elektrospotrebič, ktorý nám na jednej strane spríjemňuje či uľahčuje život, ale na druhej strane môže aj škodiť, ak ich necháme nonstop zapnuté.

SVETLÁ
Od žiariviek a nových úsporných trubicových svetelných zdrojov treba byť vzdialený minimálne 2 metre, LED pásky umiestnite do správne uzemnenej kovovej lišty.

ELEKTRICKÉ ROZVODY, PREDLŽOVACIE KÁBLE
Udržujte aspoň 5 m vzdialenosť od vedenia, rozvodov, káblov a predlžovačiek. V spálni neumiestňujte predlžovacie káble na nočný stolík, v blízkosti hlavy, ale majte ich aspoň 1m od seba.

ELEKTROSPOREBIČE V DOMÁCNOSTI
Musíme chrániť aj našich najmenších, nepoužívajte detské pestúnky, náhradou pestúnky je detský bezdotykový senzorový monitor pohybov dychu. Od plochých TV obrazoviek stačí byť vzdialený 1 m, ale pri starých televíznych obrazovkách udržujte vzdialenosť aspoň 3 metrov. Nespite s mobilným telefónom pod poduškou ani ho nenabíjajte meter od hlavy. Umiestnite ho ďalej a zapnite režim „lietadlo“. Na notebooku pracujte najlepšie na batériu a vypínajte na noc wi-fi.

POZEMOK OKOLO DOMU
Mobilné a iné vysielače by mali byť vzdialené minimálne 200 metrov, obzvlášť pokiaľ mieri ich osa vyžarovania kolmo do okien.

Na vedení vysokého napätia 22kV sa vzťahuje ochranné pásmo 5 metrov a dom je možné postaviť v minimálnej vzdialenosti 40 metrov.

Na vedení vysokého napätia 400kV sa vzťahuje ochranné pásmo 35 metrov a dom je možné postaviť v minimálnej vzdialenosti 200 metrov.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.