Poslúži i posvieti

Pre milovníkov sci fi seriálov z prostredia vesmírnych lodí i vyznávačov čistých línii má nemecká firma MOREE určite čo ponúknuť.


Stolíky, sedacie stolíky i dekoračné svietidlá upútajú každého, kto má rád jednoduchosť hraničiacu s úspornosťou a v každej situácii dáva prednosť klasickým tvarom.

Originálnym riešením je v tomto prípade spojenie jednoduchého tvaru nábytku so svietidlom takým, aký vzniká v nemeckom Dusseldorfe. Dizajnéri firmy MOREE prišli na trh ako prví a dnes sú svetovou špičkou v tejto oblasti aj preto, lebo pri výrobe sú používané výlučne najkvalitnejšie materiály, ktoré zaručujú optimálnu priepustnosť svetla (PE, ABS a pre lesklé povrchy PMMA) a odolnosť materiálov pri používaní. V prípade sedacieho svietiaceho nábytku, ktorého najznámejším reprezentantom je „kocka“ netreba mať obavy, že po polhodinke vstaneme s upečenou a do modra otlačenou zadnou sedacou časťou. Plast je mäkký, pruží a neprehrieva sa. Samozrejmosťou je tuhosť, odolnosť, stálofarebnosť a jednoduchá údržba. Výrobca poskytuje dvojročnú záruku na to, že plast vplyvom poveternostných vplyvov nezožltne a mráz ho nepoškodí. LED jednotky sú viacfarebné, vysoko svietivé a nastavené tak, aby vytvárali rovnomerne svietiaci nábytok či predmety.


Foto: Moree
Tento nábytok má dve základné podoby - interiérovú a exteriérovú a podľa toho je uspôsobené sieťové ukotvenie, pričom diaľkové ovládanie je základom. Batéria umožňuje 30 hodín samostatného svietenia a po 6 hodinách nabíjania môže svietiť ďalej. Životnosť batérií je približne taká, ako pri notebookoch 3-4 roky, novú vám dodajú do 14 dní. V prípade, že vám kocka pri bujarej oslave skončí v bazéne, zostane plávať na povrchu. Je síce nevyvrátiteľnou skutočnosťou, že svetelné objekty v tme lákajú roztodivný hmyz, ale tomuto javu sa dá čiastočne zabrániť voľbou farby osvietenia a vyhnúť sa žltému tónu.

Ako v mnohých sektoroch, aj tu sa pružne objavila všadeprítomná čínska konkurencia. Pokiaľ sa rozhodnete “šetriť“, treba vedieť, že pri nepravých výrobkoch je použitý menej odolný plast, ktorý vám bude v lete žltnúť a v zime praskať, že farebné spektrum bude výrazne redukované a životnosť batérií pozoruhodne krátka.....

www.moree.sk


Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.