Už sa nám zjesenieva aj v interiéri!

Obchody s dekoráciami a bytovými doplnkami už plnia svoje výklady novými jesennými dekoráciami. Ak si chcete toto krásne farebné ročné obdobie pripomínať aj v interiéri, máme pre vás pár zaujímavých tipov, ako si v interiéri navodiť atmosféru jesene.

obyvacka 1 istock

Chlpatý koberec 

Počas letných mesiacov sme boli zvyknutí chodiť po byte/ dome bosí. S príchodom prvých jesenných dní však ale budeme musieť vybrať z komody teplé ponožky a z botníkov teplé papuče. Ak si ale chcete navodiť jesennú atmosféru v interiéri, zaobstarajte si chlpatý koberec. Príjemne zahreje, zútulní priestor a navodí atmosféru charakteristickú pre nadchádzajúce dve chladnejšie ročné obdobia. V minimalistických interiéroch oceníte klasický biely, sivý, či hnedý chlpatý koberec. Takéto koberce krásne ladia k moderným vinylovým podlahám.

Sklenené vázy a jesenné lúčne kvety

Zájdite si na jeseň na lúku a natrhajte si pekné kvietky. Aj keď výber lúčnych kvetov na jeseň nie je taký veľký, nájdete tam nejaké kvietky, ktoré vám navodia jesennú atmosféru. Okrem toho môžete nastrihať konáriky so šípkami, ktoré sú vynikajúcou a hlavne trvácou dekoráciou vhodnou do sklenených váz. Umiestnite si sklenené vázy s jesennými lúčnymi kvetmi na jedálenský stôl, na policu nad televízor, alebo aj do spálne.

Kombinácia sklenenej vázy, kvetov a vonných sviečok dokonale navodí atmosféru jesene a zaženiete pochmúrne myšlienky práve počas upršaných jesenných dní.

Vázy vám skvele vyniknú aj na parapetách v obývačke. Dávajte však pozor, aby ste pri otváraní plastových balkónových dverí nezhodili tieto vázy.

Obrusy a behúne s jesennými motívmi

Ak máte na stoloch a komodách obrusy a behúne s letnou tematikou, je načase ich vymeniť za jesenné motívy. Sušené listy, ovocie dozrievajúce na jeseň, konáriky so šípkami a množstvo ďalších  jesenných motívov krásne ukáže predovšetkým v predsieni a v jedálni.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.