Začínate budovať vlastnú firmu? Chráňte jej majetok už od začiatku

Žien podnikateliek je stále menej ako mužov. To však neznamená, že ich nepribúda. Čoraz viac žien sa rozhoduje pre vlastné podnikanie. Ak patríte k nim a chcete vybudovať úspešný biznis, nezabúdajte, že firmu a jej majetok je potrebné nielen zveľaďovať, ale aj chrániť.

shutterstock_w_bussines

Majte priestory vašej firmy pod dohľadom aj ak budete na druhom konci sveta

Ak tipujete, že budeme hovoriť o zabezpečení firemných priestorov, tak tipujete správne. To by malo byť nevyhnutnou súčasťou vašej firmy. A nemusí ísť pritom len o zabezpečenie pred neoprávneným vniknutím, respektíve krádežou.

Aj keď samozrejme, práve tento typ zabezpečenia, konkrétnejšie kvalitné kamerové systémy, sú to prvé, čo väčšina firiem pre svoje priestory rieši. Predsa len je dobré mať majetok firmy pod dohľadom aj v čase neprítomnosti. Týka sa to tak vnútorných priestorov ako aj vonkajších. Napríklad, čo sa firemného parkoviska týka, zabezpečenie je rovnako dôležité ako kvalitné osvetlenie parkoviska.

So súčasnými modernými kamerovými systémami si môžete nielen spätne pozrieť záznam, ale sa k nim aj na diaľku pripojiť, napríklad pomocou smartfónu a tak si prakticky odkiaľkoľvek pozrieť v reálnom čase to, čo sa deje v priestoroch vašej firmy. Aj keď budete napríklad na dovolenke niekde v exotike užívať si tvrdo vydreté peniaze.

Nielen zlodej vám môže spôsobiť ujmu na majetku

Chrániť priestory firmy je však potrebné nielen pred krádežami, ale aj pred katastrofou menom požiar. Ten dokáže v okamihu urobiť z vášho podnikania doslova popol, napríklad kvôli skratu. Možno si poviete, že len nedávno ste si nechali urobiť dôkladnú analýzu elektrickej siete a žiadne problémy sa nenašli. To však nie je dôvod, prečo by vo vašich firemných priestoroch mala chýbať spoľahlivá elektrická požiarna signalizácia (EPS).

Jej „mozgom“ je ústredňa EPS, na ktorú sú napojené rôzne detektory, ktoré monitorujú priestory firmy. Odlišujú sa v tom, že dokážu reagovať na rôzne podnety, ktoré predznamenávajú vznikajúci požiar. Týmito podnetmi môžu byť napríklad dym, teplo, či vznikajúce plamene.

Informáciu o nebezpečenstve požiaru posielajú do ústredne, ktorá ho následne signalizuje pomocou sirén, či hlasovou signalizáciou požiaru. Takýmto spôsobom je vznikajú požiar „odhalený“ čo najskôr a práve včasná detekcia často rozhoduje o tom, či budú následky malé, alebo katastrofálne.

Zdroj obrázka: Autor: GaudiLab / Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.