Chcete svoje podnikanie zviditeľniť na internete? Pomôže vám SEO

Ak podnikáte a máte vlastný web, či eshop, určite chcete, aby ste mali čo najviac návštevníkov. Viac návštevníkov totižto znamená viac potenciálnych zákazníkov a to znamená viac zákaziek a vyššie zisky.

shutterstock_comp_220522

Buďte na popredných priečkach vo výsledkoch vyhľadávaní 

Ako však svoj web dostať medzi čo najväčší počet ľudí? Môžete ho zdieľať na sociálnych sieťach, ale to má minimálny efekt. A okrem toho, nemôže vaše podnikanie stáť len na okruhu vašich známych.

Preto je potrebné, aby bol váš web/eshop viditeľný na internete každému, kto bude hľadať niečo, čo súvisí s tým, čo ponúkate. Jednoducho povedané, musíte mať dobré SEO. Pod touto skratkou sa ukrýva takzvaná optimalizácia pre vyhľadávače.

V podstate ide o postupy a techniky, ktoré majú za úlohu dostať váš web na popredné priečky vo výsledkoch vyhľadávaní v internetových vyhľadávačoch. To bude mať za následok, že keď bude niekto hľadať niečo, čo ponúkate, zobrazíte sa mu medzi prvými odkazmi (alebo úplne na špici). A  tým pádom je vysoká šanca, že si potenciálny zákazník na váš odkaz klikne a eventuálne sa z potenciálneho zákazníka stane zákazník platiaci.

Ako takáto optimalizácia prebieha? Prvoradá je SEO analýza. Agentúra, ktorú si na optimalizáciu vyberiete, sa pozrie na technickú aj obsahovú stránku vášho webu a odhalí prípadné chyby, ktoré by mohli brániť v tom, aby bola optimalizácia efektívna.

Linkbuilding je základ

Po odstránení týchto chýb sa môže začať s takzvaným linkbuildingom, čiže tvorbou spätných odkazov. To je najdôležitejšia súčasť optimalizácie. Ide vlastne o odkazovanie na váš web z iných stránok.

Jednak takéto spätné odkazy samé o sebe zvyšujú povedomie o vás, ale dôležité sú hlavne pre vyhľadávače a ich algoritmy. Počet týchto odkazov je totižto jedno z kritérií, ktorými vyhľadávače hodnotia vašu stránku. Samozrejme, dôležitá je aj kvalita, či tematika webov, ktoré na vás odkazujú.

Zdroj obrázka: Autor: fizkes / Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.