12 najlepšie platených pracovných pozícií na Slovensku

Napísal Kristína Chudá 18. máj 2022

Ráno vám zazvoní budík! Vonku leje, je riadna zima a v ten moment sa vám až pekelne nechce do práce. Ešte k tomu predstava nepríjemného šéfa a nízkej mzdy. Za každým veľkým úspechom je tvrdá práca. Naozaj?

zamestnanie_w_m_22

Existuje práca, ktorá je ozaj dobre platená a váš výkon nemusí byť nadľudský? Áno, existuje! Pozrite sa na tento zoznam TOP10 najlepšie platené profesie na svete

1. DELEGÁT CESTOVNEJ KANCELÁRIE

Stať sa delegátom vôbec nie je ťažké. Delegát sprevádza skupinky turistov a to po rôznych miestach či pamiatkach, o ktorých rozpráva rôzne zaujímavé fakty či príbehy. Na to, aby však vedel turistov zaujať, musí byť výrečný, spoločenský, poznať históriu a aktuálnu situáciu a pomery v krajine a musí mať pomerne dosť nacestované. A aký vás čaká plat? 850 eur mesačne plus benefity. Tak čo poviete?

2. IT ANALYTIK

Kto je IT analytik? Jeho dennou úlohou je používať svoje logické myslenie na „200%“, rieši doslova až nemožné technické úlohy. Musí byť výskumníkom. Hlavnú úlohu v tomto zamestnaní hrá skúsenosť, logické myslenie, zručnosti riešenia problémov. V dnešnej dobe je dôležité byť online. V závislosti od mnohých faktorov sa plat takéhoto analytika v môže pohybovať v priemere 1954 eur mesačne.

3. STROJNÝ INŽINIER

Ak rozumiete rôznym mechanizmom a strojom, táto práca je pre vás skutočne tou najlepšou voľbou, najmä vzhľadom na skutočnosť, že môžete zarobiť na tejto pozícii 1259 eur.

4. VETERINÁR

Máte radi zvieratká, baví vás chémia a biológia a chcete na medicínu? Byť zverolekár je v dnešnom svete vyhľadávané povolanie. Domácich maznáčikov je veľa a milovníkov domácich maznáčikov ešte viac.  A s čím môžete rátať? Mzda okolo 1000 eur mesačne, môže byť?

5. SOFTVÉROVÝ VÝVOJÁR

Toto je práca bude vždy trendová kvôli rýchlemu pokroku technológii a potrebe profesionálov pracovať online a prinášať tak rýchlejšie a lepšie výsledky. Povedzme si na rovinu, bez softvérových vývojárov by bol náš každodenný život ťažký. Preto niet pochýb, že táto profesia patrí medzi najlepšie platené profesie vôbec. Vďaka softvérovému vývojárovi sa môžete zmeniť na umelca, filmového režiséra či skvelého hudobníka, pričom vám stačí vlastný počítač. To je dôvod, prečo je práca vývojára naozaj výborne platená a môže vám priniesť ozaj krásne príjmy až 2000 eur mesačne.

6. FYZIOTERAPEUT

Niet pochýb, že fyzioterapeuti pracujú v jednom z najlepších a najluxusnejších pracovných prostredí. Prečo? Len o tom premýšľajte, upokojujúca hudba v pozadí, vôňa aromatických sviečok vytvárajú ideálnu atmosféru, ktorú potrebujete na uvoľnenie a klientelu tvoria väčšinou športovci s častými zraneniami. Sú ochotní zaplatiť nemalé peniaze, aby ich rekonvalescencia bola rýchla a kvalitná. A ako sa stanete fyzioterapeutom? Ak získate licenciu a ste zodpovedný ku svojim klientom, môžete zabudnúť na svoje finančné starosti. Priemerný plat fyzioterapeuta sa na Slovensku pohybuje okolo 768 eur mesačne, ak rozprávame o fyzioterapeutovi, ktorý je zamestnaný v nejakom zdravotníckom zariadení.

6. ART DIRECTOR

Máte estetické cítenie, potrebnú dávku kreativity, lásku k dizajnovým kúskom a marketing vám nie je cudzí pojem? Ak disponujete s týmito vlastnosťami, 1830 eur môže byť váš pravidelný mesačný príjem.

7. FARMACEUT

Baví vás medicína, no nechcete byť lekárom? Tak toto je voľba číslo jedna. 1200 eur mesačne dostanete, ak sa vyznáte v liekoch a ste empaticky voči pacientom.

8. PRÁVNIK

Profesia právnika si na začiatku vyžiada svoje dane v podobe väčších investícií, neustáleho sa učenia a takmer žiadneho voľného času. No vyplatí sa a nakoniec sa môžete tešiť so statusom veľmi dobrý právnik a s mesačnou mzdou v priemere 1432 eur.

9. ZUBÁR

Ak sa vám pri myšlienke vŕtania zubov iných ľudí nezdvíha žalúdok, máte radi zvuk vŕtačky a okrem iného aj medicínu, môže to byť dobrý zdroj príjmov a prinesie vám 1448 eur mesačne.

10. CHIRURG

Ak je pre vás byť zubárom ešte slabá káva, pokojne môžete byť aj chirurgom. Ak vám nevadí pohľad na krv, pohľad na vnútornosti človeka a ste ozaj odborník vo svojom odbore, môžete si zarobiť v priemere od 1000 eur vyššie. No ak máte záujem túto laťku posunúť ešte o level vyššie, stále je tu odbor plastickej chirurgie.

11. LETUŠKA

Premýšľali ste niekedy o tom, aký majú letušky deň? Nielen, že cestujú po celom svete zadarmo a trávia väčšinu svojho dňa v luxusných lietadlách, ale tiež sa stretnú s mnohými veľmi zaujímavými ľuďmi. Jediná vec, ktorú musia robiť, je podávanie jedál a nápojov cestujúcim na palube lietadla a prípadne ukľudňovať pasažierov. Mesačne sa môžete tešiť na 1200 eur plus rôzne benefity.

12. FOTOGRAF

Byť fotografom patrí k najzábavnejším a najjednoduchším pracovným pozíciám. Ak milujete zachytávanie momentov pomocou oka objektívu, je to práca pre vás. Zatiaľ čo v minulosti musel fotograf ovládať umenie fotenia tými starými a pravými fotoaparátmi, fotografie vlastnoručne vyvolať, dnes vám stačí si vybrať ten správny fotoaparát a naučiť sa ho používať. V súčasnosti je veľa workshopov a návodov na to, ako rozvíjať svoje zručnosti v oblasti fotografovania. Ako fotograf na plný úväzok môžete získať okolo 1200 eur mesačne.

Vedeli by ste si vybrať?


https://www.careeraddict.com/the-15-easiest-and-highest-paying-jobs

https://topdesat.sk/2018/09/12/top10-profesie-platene-najlepsie/

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.