Veľavravné pohľady

Pohľad dokáže veľa vypovedať, i keď sa verbálne neprejavíte. Ak ste chorá, unavená, smutná či veselá, oči vás prezradia. Okrem týchto informácií, skúsený pozorovateľ dokáže z pohľadu vyčítať veľa o charaktere človeka, jeho úmysloch a poctivosti.

freepik_young_woman_man

Zrenice

Odborníci tvrdia, že ich veľkosť ovplyvňuje celkový výraz tváre a existuje priama väzba medzi veľkosťou zreníc a záujmom. Čím sú zrenice väčšie, tým sa zvyšuje aj záujem.

Okrem psychických prejavov veľkosť zrenice ovplyvňuje aj intenzita svetla. Pri stmievaní sa zväčšuje, pri svetle zmenšuje. Výnimku tvoria deti, chorí a starí ľudia. Rozšírenie zreníc je prejavom úprimnosti, zmierlivosti, ako aj sexuálneho záujmu. Zúžené zrenice upozorňujú na nezáujem, nedôveru, nespokojnosť, nepriateľstvo, alebo únavu, chorobu, stres a smútok.

Dĺžka pohľadu

Iným dôležitým hľadiskom pri komunikácii je dĺžka opätovaného pohľadu, ako aj situácia a postavenie zúčastnených osôb. Medzi mužmi sa znesie dlhší pohľad medzi sebou, ako pri formálnom kontakte v zmiešanom páre. Muži pri obchodných stretnutiach udržujú očný kontakt asi 60 – 70% času. Kratší očný kontakt je prejavom nedôvery a vyhýbavosti, dlhší pohľad pôsobí agresívne.
Pri formálnom stretnutí medzi mužom a ženou, muž udržuje zrakový kontakt asi 50% celkového rozhovoru. Pre ženu platí, ak sa chce presadiť pri jednaní s mužom, svoj pohľad o niečo predĺži. Pri dlhšom pohľade (nad 70% celkového hovoru) vyjadruje svoju dominantnosť a sebaistotu, ktorá môže dráždivo pôsobiť na mužov. Neformálne a spoločenské stretnutia znesú aj dlhšiu intenzitu pohľadu, ktorá sa strieda, s občasným „cestovaním“ zraku po celej tvári. 

Okuliare a komunikácia

Vhodne zvolený rám dioptrických okuliarov, vyvoláva u vášho partnera/partnerky prirodzenú autoritu a inteligenciu, ktorú môžete využiť hlavne v zamestnaní. Srdečnosť a záujem je v tomto prípade potlačená okuliarmi. Na druhej strane tmavé, slnečné okuliare v miestnosti vyvolávajú nepriaznivé reakcie okolia, ktoré sa cíti neisto, ohrozene a nepríjemne.

Na záver

Ak netrpíte zrakovými problémami, ktoré si vynucujú nosiť tmavé okuliare v miestnosti, tak sa ich noseniu radšej vyhýbajte. Pre vlastný dobrý pocit a pekné vzťahy s okolím nezabúdajte na milý úsmev, pekný pohľad a krásne oči.

 Zdroj foto: Freepik

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.