Máte e-shop a nechcete starosti so skladovaním tovaru a logistikou?

Vďaka internetu sa stal predaj (a samozrejme aj nákup) prakticky čohokoľvek naozaj jednoduchý. Keď to zoberieme zo strany predajcu, stačí si vytvoriť e-shop a môžete oslovovať zákazníkov prakticky z celého sveta.

shutterstock_201222

Garáž už nestačí a zaobstaranie a vybavenie priestorov je drahé?

No dobre, váš obchod bude síce „virtuálny“, keďže pôjde o e-shop, ale virtuálny sklad s virtuálnym tovarom mať predsa nemôžete. Skladovanie tovaru musí mať nejakým spôsobom vyriešené aj každý e-shop.

Čo teda musíte urobiť? Samozrejme, nájsť si vhodné skladové priestory. V začiatkoch môžete využiť napríklad aj svoju garáž, či podobný priestor, ale to je naozaj len provizórne riešenie, takže skôr či neskôr sa hľadaniu vhodných priestorov nevyhnete.

Len nezabúdajte, že nájsť priestory, z ktorých spravíte sklad pre svoj e-shop je jedna vec, ale vybaviť ich a zabezpečiť pre fungovanie je druhá. Zdá sa vám, že sa to začína komplikovať? Tak potom je tu ešte jedna možnosť.

S fulfillmentom je všetko bez problémov

Ak chcete mať vyriešené skladovanie a logistiku úplne bez problémov, využite fulfillment. To „úplne bez problémov“ sme mysleli doslovne. Fulfillment je služba, pri ktorej sa jej poskytovateľ postará o príjem a triedenie vášho tovaru, jeho skladovanie v zdieľanom sklade a taktiež aj balenie podľa objednávok vo vašom e-shope a odosielanie tovaru zákazníkom.

Všetky starosti súvisiace s vyššie uvedenými procesmi vám tak odpadnú a vy budete mať oveľa viac času venovať sa iným aktivitám súvisiacim s podnikaním. A ak poskytovateľ ponúka aj takzvaný reverzný fulfillment, nebudete musieť riešiť ani vratky a reklamácie, respektíve len dáte pokyn na to, ako ich vyriešiť.

Rovnako nebudete musieť investovať do zaobstarania a vybavenia skladových priestorov, čo hlavne v začiatkoch podnikania môže byť z finančného hľadiska problém. A úspora sa týka aj personálnych nákladov.

Zdroj obrázka: Autor: Ground Picture / Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.