Lesk a sláva „zázračnej pilulky“...

... alebo každá minca má dve strany. O antikoncepcii sa už toho napísalo, a nie málo. Že po nej strácame chuť na sex, že škodí, že sme z nej náladové, že z nej priberáme...


A tak si prirodzene všetky kladieme otázku, aká je dobrá antikoncepcia. Nuž ťažká otázka, ale jednoduchá odpoveď. Všetky sme iné, každá z nás je unikát. Všetky, ktoré sa pre antikoncepciu rozhodli, chceme jedno a to isté, aby nás spoľahlivo ochránila. A možno ešte malý bonus k tomu. Aby nám „sadla“.

Je ťažké vyvrátiť konštatovanie, že „mne zatiaľ žiadna antikoncepcia nesadla...“ a ani to týmto článkom nechceme dosiahnuť. V prvom rade si každá z nás musí uvedomiť, že nájsť tu najvhodnejšiu antikoncepciu sa nemusí vydariť „na prvý šup“. Radcom v tejto téme by však mal byť v prvom rade lekár, nie kamarátka alebo časopis. Iba v spolupráci s ním dokážeme dokonale vyťažiť zo všetkých výhod hormonálnej antikoncepcie. A verte, nie je ich málo.

Výrobcovia antikoncepcie sa dnes doslova predbiehajú v tom, aby nám ponúkli čo najviac benefitov. „V závislosti od množstva estrogénu a typu gestagénu môže hormonálna antikoncepcia ovplyvniť kvalitu pokožky a výskyt akné, upraviť cyklus a odstrániť menštruačné bolesti“ hovorí gynekologička. Inými slovami porcelánová pleť, pravidelná a bezbolestná menštruácia, či dokonca víkendy bez nej, a to je len zlomok toho, čo všetko nám môže vhodne zvolená antikoncepcia ponúknuť.

Jednou z obáv pri užívaní tabletiek je pre mnohé z nás to, že priberieme. Je to však iba mýtus. Takéto „priberanie“ v minulosti súviselo so zadržiavaním vody v tele. Moderné prípravky jej hromadeniu zabraňujú. Stačí si iba skutočne dobre vybrať a z antikoncepcie určite nepriberiete.

No a ak sa ešte stále rozhodujete či brať alebo nebrať, zájdite za gynekológom. Ten vám poradí najlepšie. Šikovný a praktický zoznam gynekológov, ale aj množstvo užitočných informácií o antikoncepcii a jej benefitoch, ktoré vám môžu pri rozhodovaní pomôcť, či menštruačný kalendár do mobilu nájdete aj na stránke www.tabletka.sk.


Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.